Науковці НУБіП України прийняли участь у роботі Міжнародного семінару «Стале вирощування біоенергетичних культур на малопродуктивних землях України»

7 November 2018, 20:53

Науковці НУБіП України прийняли участь у роботі Міжнародного семінару «Стале вирощування біоенергетичних культур на малопродуктивних землях України» в рамках проекту SEEMLA програми Горизонт 2020, який відбувся 06 листопада 2018 р. на базі Ялтушківської дослідно-селекційної станції Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН України (с. Черешневе, Барського р-ну, Вінницької області)

Семінар пройшов за участі широкого кола наукової спільності європейських партнерів, науковців НААН України. В ході семінару була можливість ознайомитись з європейським досвідом використання малопродуктивних та деградованих земель для вирощування багаторічних енергетичних культур. Високо оцінено презентація пілотного майданчику з вирощування верби, міскантусу, а також технологій переробляння вирощеної біомаси на щепу, використання результативних виходів продукції для обігріву наукових корпусів та тепличного комплексу Ялтушківської ДСС.

В процесі спілкування з керівництвом директором Миколою Роїком, Віктором Сінченко, науковцями, фахівцями Інституту, дослідної станції, представниками апарату Президії НААН України, європейськими партнерами завідувач кафедри екобіотехнології та біорізноманіття Микола Патика обговорив широке коло питань щодо можливості розвитку наукових досліджень в галузі біотехнології, сучасних технологій отримання та вирощування вітчизняних біоенергетичних культур. З боку НДІ фітомедицини, біотехнології та екології (директор Т. Патика) запропоновано шляхи тісної співпраці наших науковців в аспекті ефективної підготовці та формуванні різнопланових проектів, грантів, в т.ч. в рамках програми «Горизонт 2020», обговорено перспективи проведення сумісних міжнародних форумів, нарад.


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook