Зустріч з майбутніми абітурієнтами

March 29, 2018
Профорієнтаційна робота кафедри, яка по новому була організована у поточному навчальному році, дає свої результати. Її родзинка у гармонійному поєднанні цілей і зусиль роботодавців – державних підприємств лісової галузі, районних відділів освіти, співробітників кафедри та майбутніх абітурієнтів – випускників шкіл, членів шкільних лісництв. Упродовж осені та зими науково-педагогічні працівники кафедри доценти С.М. Дударець, І.В. Іванюк, О.Ю. Кайдик, аспірант О.С. Фарисей на чолі із завідувачем кафедри В.М. Маурером провели низку зустрічей з фахівцями та учнями шкільних лісництв державних підприємств «Фастівське ЛГ», «Білоцерківське ЛГ», «Клавдіївське ЛГ» та «Іванківське ЛГ», на яких обговорили не тільки найбільш актуальні фахові питання сьогодення та завдання на перспективу, а і про майбутню зміну, яка визначатиме майбутнє українського лісу.
У заходах програми Дня відкритих дверей, який відбувся в університеті 29 березня, за сприяння ДП «Фастівське лісове господарство» і особисто директора підприємства, дипломника кафедри, О.Ю Чемерського, прийняло участь 28 вихованців Дорогинського, Снітинського, Веприківського та Півнянського учнівських лісництв, 22 учня Ставищанського учнівського лісництва за допомоги директора ДП «Білоцерківське лісове господарство» А.В. Вітряка та лісничого В.Й. Курко, а також 17 вихованців шкільних лісництв з Бородянщини, за сприяння директора ДП «Клавдіївське лісове господарство» О.А. Лавренюка. Делегації випускників шкіл очолювали керівники учнівських лісництв: Н.І.Стукал, О.В. Руднєва, Н.А. Підлісна, В.М.Попова та В.В. Прокопенко.
 
За словами керівників вихованці учнівських лісництв у захваті від участі у заході. Залишилося прекрасне враження від закладу, їх душі зігріли теплі і сердечні слова. Ректора університету Станіслава Миколайовича Ніколаєнко, Вихованці отримали задоволення від програмних заходів, які відбулися у третьому і першому навчальних корпусах і від побаченого під час екскурсій по Ботанічному саду та Музею лісових звірів і птахів проф. О.О. Салганського. Дуже доречним у прохолодну погоду був гарячий і смачний чай зі смаколиками, якими гостей частували студенти інституту. 
Директором ННІ лісового та садово-паркового господарства П.І. Лакидою за участі завідувача кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій В.М. Маурера для керівників учнівських лісництв Київської області було організований круглий стіл, під час якого піднято питання інтенсифікації профорієнтаційної роботи з учнями, залучення їх до участі в олімпіаді для вступників до університету, отримано кваліфіковані консультації щодо проведення науково-дослідницьких робіт, участі у студентських конференціях, обговорено програму заходів на перспективу.
 
 
Вдячність випускників шкільних лісництв та їх керівників за надану можливість побувати у столиці, познайомитися з провідним університетом України та одним з його підрозділів ННІ лісового та садово-паркового господарства кафедра відтворення лісів та лісових меліорацій разом з дирекцією інституту розділяє з професором В.М. Грибом і завідувачем кафедри ботаніки, професором Б.Є. Якубенком, які проводили профорієнтаційну роботу в Бородянському і Ставищанському районах.
Аспірант кафедри 

Олександр Фарисей 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook