Кафедра економічної кібернетики започаткувала семінари з використання прикладного програмного пакету R для вирішення питань економічного розвитку аграрного сектору

March 2, 2016
навчальний корпус 15 аудиторія 233

     1 березня 2016 року на факультеті інформаційних технологій кафедрою економічної кібернетики було організовано та проведено семінар «Основи статистичного програмування з R». Із доповіддю виступив аспірант кафедри економічної кібернетики Тарас Гнот.

  

     У доповіді було проведено порівняльний аналіз програм для аналізу даних, визначено переваги та недоліки застосування R для проведення досліджень різного спрямування.
     Доповідач детально зупинився на основах роботи з R, а саме: встановлення R і R Studio, R Studio: інтерфейс і основні компоненти, робота із векторами і матрицями, робоче середовище, графіки, читання даних ззовні, Data.frame, статистичний огляд об’єкту, попарний графік. Значну увагу було приділено практичному застосуванню R: побудові однофакторної, багатофакторної та поліноміальної регресій, оцінці статистичних величин моделі, побудові регресійних ліній на графіку та прогнозування в R.
     На семінарі було обговорено доцільність використання R в навчальних курсах для студентів спеціальності «Економічна кібернетика», а також можливості, що дає застосування R у наукових дослідженнях бакалаврів, магістрів та викладачів кафедри.

Андрій Скрипник,
завідувач кафедри економіної кібернетики

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook