Краще один раз побачити, ніж сто раз почути

April 16, 2024

 

0116 квітня 2024 року студенти ОПП «Агроінженерія» разом з викладачами спеціальних дисциплін відвідали фермерське господарство «Вікторія-92» у с.Плотича Тернопільської області. Ми отримали  багато цінної інформації та наглядних прикладів щодо класифікації, будови, експлуатації та налагодження машин для вирощування, очистки і зберігання зернових культур. А тут було що побачити. На машинно-тракторному дворі стоїть сучасна, високоефективна техніка для обробітку землі і забезпечення новітніх аграрних технологій, на території току –новозбудований  елеватор із доведеною до стандартів готовою продукцією.

Тепло і гостинно нас зустрів власник господарства Олександр ПЕЛЯК. Доступно, цікаво і змістовно  він розповів про історію створення і успішний розвиток ФГ «Вікторія-92, яке процвітає вже 32 роки, про  його засновника Петра ПЕЛЯКА, про ставлення до працівників, умови їх роботи та заробітну плату.

13

4

256

Заступник голови з впровадження передових інноваційних технологій  Олег ДМИТРИШИН продемонстрував  наявні в господарстві:

  • зернозбиральні комбайни  і трактори фірми John Deere,
  • культиватори, сівалки фірми Horsch
  • плуги. дискові борони, жатки для збирання кукурудзи та соняшнику,
  • обприскувачі та незліченну кількість іншої техніки.

Багато часу нашого виїзного заняття  було приділено будові, принципу роботи та експлуатації газової сушарні американського виробництва та сучасного елеваторного комплексу. Ми оглянули зерновий склад-металічний безкаркасний ангар на 8 тис. тонн готової продукції, металеві силоси з прямим і конусним днищем, пульт управління процесами.

Всюди, куди б не зайшли студента та викладачі. відчувається наявність доброго господаря та злагоджена робота трудолюбивого колективу.

Ми щиро дякуємо керівництву ФГ «Вікторія-92» та всім працівникам за отримані знання і враження, за гостинність, за смачний обід і за людяність.

Бажаємо Вам процвітання на благо нашої Тернопільщини та переможної України.

                                                                                               Наталія ЮРЧИШИН,
голова циклової комісії
Інженерних та аграрних дисциплін
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook