Співпраця кафедри терапії і клінічної діагностики з ТОВ «Барбус»

19 February 2024, 11:28

   В 2023/2024 навчальному році на факультеті ветеринарної медицини НУБіП України продовжується викладання дисципліни за вибором студента «Дієтологія дрібних домашніх тварин» для студентів 3 курсу. Дисципліна викладається на кафедрі терапії і клінічної діагностики    доц. Т. Палюх та ас. М. Дробот. Згідно робочої програми курс складається з 2 змістових модулів: 

- загальна дієтологія дрібних домашніх тварин 
- дієтологія дрібних домашніх тварин за внутрішніх хвороб.
   Унікальність дисципліни полягає у формуванні в здобувачів вищої освіти навичок підбору ефективної, збалансованої дієтотерапії, яка дозволить покращити загальний стан тварини в період інтенсивних навантажень, сприятиме попередженню та лікуванню захворювань травної, сечової, ендокринної та інших систем організму.
   З метою надання студентам сучасної інформації з дисципліни «Дієтологія дрібних домашніх тварин»  і забезпечення якісної освіти та професійної кваліфікації на рівні світових вимог були запрошені до співпраці фахівці компанії Hill’s Pet Nutrition, які спеціалізуються на виготовленні професійного харчування для котів і собак, та забезпечення таким харчуванням тварин України. 
   Компанія Hill’s має дослідницькі центри й лабораторії; більше 200 ветеринарних спеціалістів і дієтологів, які застосовують свої глибокі наукові знання і практичнй досвід для розробки харчування, яке змінює на краще життя тварин і їхніх власників.
   Матеріали саме таких фахівців лягли в основу лекційного курсу з дисципліни «Дієтологія дрібних домашніх тварин», що стало можливим завдяки підтримці ТОВ «Барбус», ексклюзивного дистриб’ютора Hill’s Pet Nutrition в Україні.
   До співпраці долучилась кандидат ветеринарних наук  Наталія Гаврасьєва, бренд-менеджерка по роботі з ветеринарною спільнотою ТОВ «Барбус».  Вона ознайомила студентів з особливостями і метою роботи компанії, всесвітньо визнаними брендами, серед яких Hill’s, VetExpert, IDEXX, Dermoscent, sera, ARM & HAMMER, Ever Clean і багато інших.
 
   До лекції приєдналась також Анастасія Піпіна, провідний ветеринарний консультант ТОВ «Барбус». 
   Вона поділилася інсайтами зі специфіки роботи компанії, а також провела розіграш призів серед присутніх студентів. 
 
   Студенти, які правильно відповіли на питання KAXOOT отримали подарунки від компанії. Це такі студенти, як Гогота Юлія, Янкович Анастасія  та Лагода Катерина. 
   Згідно календарного плану навчальної дисципліни «Дієтологія дрібних домашніх тварин», тема першої лекції передбачала висвітлення теми «Особливості обміну білків і вуглеводів у дрібних домашніх тварин».
 
 
   Студенти отримали вичерпну інформацію щодо функцій та будови білків, ознайомилися з потребами у білку м'ясоїдних, всеїдних та травоїдних тварин. Навчились визначати якість білка та розглянули клінічні ознаки за білкової недостатності у тварин.
 
   Друга частина лекції була присвячена обміну вуглеводів. Студенти отримали інформацію щодо клінічних  ознак за порушень обміну вуглеводів.
 
   Наприкінці лекції всім бажаючим студентам було запропоновано приєднатися до групи HILL'S VET UKRAINE у Viber та до соціальних мереж Барбус, де можна отримати багато важливої інформації й поспілкуватися на цікаві теми.
 
   Щиро дякуємо компанії ТОВ «Барбус», ексклюзивному дистриб'ютору продукції Hill's в Україні, особисто бренд-менеджерці по роботі з ветеринарною спільнотою ТОВ «Барбус» Наталії Гаврасьєвій та провідний ветеринарний консультантці ТОВ «Барбус» Анастасії Піпіні за плідну співпрацю.
Доцент Тетяна Палюх
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook