Викладачі юридичного факультету налагоджують співпрацю з освітніми закладами Київщини

February 2, 2024

    2 лютого 2024 р. професорка кафедри аграрного, земельного та екологічного права ім. академіка В.З. Янчука Олена Гафурова та доцентка кафедри теорії та історії держави і права Ірина Єрмоленко відвідали з профорієнтаційною роботою Хотівський академічний ліцей імені Левка Лук’яненка Феодосіївської сільської ради Обухівського району Київської області, який є одним із найкращих навчальних закладів Київщини, де поспілкувалися з учнями одинадцятих класів. Викладачок зустріла заступниця директора з навчально-виховної роботи Валентина Білокриницька, яка познайомила їх з досягненнями учнів ліцею і планами на майбутнє.

 

Ірина Єрмоленко розповіла майбутнім абітурієнтам про історію створення юридичного факультету і його професорсько-викладацький склад. Вона звернула увагу учнів на широкі можливості, які відкриваються перед тими, хто обере юридичний факультет НУБіП України. Це не тільки високий рівень навчання, зокрема англійською мовою, а й отримання практичних знань у навчальній криміналістичній лабораторії, цікаві зустрічі з представниками юридичної спеціальності, робота в юридичній клініці «Захист і справедливість», проходження практики у провідних юридичних компаніях, центральних органах виконавчої влади, прокуратурі, судах, нотаріальних конторах, громадських організаціях тощо.

  

Також пані Ірина зазначила, що з 17 лютого 2024 р. починає свою роботу «Школа знавців права» - просвітницько - правовий захід, організований кафедрою теорії та історії держави і права. Він триватиме на протязі 5 тижнів кожної суботи і надасть можливість всім бажаючим ближче ознайомитися із правничою спеціальністю.

 

Було згадано і про активне студентське життя та перспективи для подальшого працевлаштування. При цьому висвітлювалися переваги не тільки юридичного факультету, а в цілому університету в розрізі спеціальностей. Зацікавленим школярам, які висловили бажання відвідати наш університет на День відкритих дверей, залишено контактні телефони.

 

Олена Гафурова ознайомила школярів із роботою кафедри аграрного, земельного та екологічного права ім. академіка В.З. Янчука. Вона наголосила на пріоритетності цього блоку дисциплін у сучасних умовах, їх надважливій ролі у формуванні механізму захисту прав селян та природних прав усіх українців на безпечне навколишнє середовище. Пані Олена відмітила, що навіть у воєнні часи Україна займає важливе місце у забезпеченні продовольчої безпеки інших країн світу. У цікавій та зрозумілій формі, з використанням практичних прикладів, вона розповіла про зародження спільної сільськогосподарської політики ЄС, розвиток сільського туризму в Україні та зарубіжних країнах і роль права у цих процесах. Враховуючи виклики війни та курс нашої країни на інтеграцію до Європейського Союзу, Олена Гафурова звернула увагу на формування нових напрямів роботи юристів у галузі аграрного, земельного та екологічного права.

Адміністрація юридичного факультету щиро вдячна Валентині Білокриницькій за організацію цієї зустрічі та сподівається на подальшу плідну співпрацю з ліцеєм.

 

 

 

Олена Гафурова,
професорка кафедри аграрного, земельного
та екологічного права ім. академіка В.З. Янчука
 
Ірина Єрмоленко,
доцентка кафедри теорії та історії держави і права

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook