Конференція трудового колективу схвалила звіт ректора Станіслава Ніколаєнка за 2023 рік

December 24, 2023
  В університеті пройшла традиційна конференція трудового колективу, яка зібрала більше 230 делегатів з усіх факультетів, ННІ, підрозділів і служб, відокремлених структурних підрозділів.

  Розпочав її теж традиційно звіт ректора Станіслава Ніколаєнка про результати діяльності університету у 2023 році та завдання на 2024 рік.

  На початку засідання хвилиною мовчання делегати конференції та запрошені вшанували пам’ять усіх загиблих у війні за незалежність і можливість бути частиною вільного демократичного світу.

 

  У своїй ґрунтовній доповіді очільник університету зазначив, що перед звітом ректора відбулися аналогічні конференції, збори у 27 інститутах, коледжах, на факультетах, на яких побувало понад 2700 осіб, де керівники прозвітували про ситуацію у підрозділах, отримали оцінку своєї діяльності, визначили шляхи подальшого розвитку.

 

  Отже, з огляду на ситуацію в якій ми опинилися з початком широкомасштабної агресії росії, керуючою можна визначити тезу Рене Декарта, який писав «щоб знайти істину, кожен повинен звільнитись від раніше засвоєних поглядів і заново побудувати систему своїх уяв про життя, його смисли». Війна, новий курс України, зближення із Заходом, євроатлантична орієнтація вимагає від нас нової парадигми сприйняття життя, нової якості дій та устремлінь. Водночас Василь Сухомлинський на перше місце серед сотень тисяч слів поставив три слова: «хліб, праця, народ». І до них можна додати ще два слова – безпека і оборона. З огляду на ці наріжні світоглядні речі, Програму дій по реалізації «Голосіївської ініціативи-2025», норм Конституції та законів України, ректорат і діяв у звітному періоді. Основним вектором нашої діяльності була підтримка обороноздатності країни, допомога ЗСУ, збереження колективу, підготовка і спрямування студентства в річищі патріотизму, моралі і духовності. За роки війни колективом НУБіП України було передано на потреби військових понад 42 млн грн., лиш сума відрахувань одноденного заробітку працівників університету склала 23,4 млн грн. 330 працівників університету, у т.ч. 231 студент були призвані до лав Збройних Сил України. На жаль, більше ста студентів, випускників останніх років, співробітників не повернулися з поля битви. Десятки різних акцій, заходів для допомоги ЗСУ були підтримані ректоратом, колективом. Мова і про придбання автомобілів, дронів, сприяння військовим підрозділам, волонтерство, донорство.
  За рік відбулося 11 засідань Вченої ради, 63 робочих ректорати, відновлені наради із спільного планування, енергозбереження, якості освіти і наукових процесів – усе це сприяло безперебійній роботі колективу. Враховуючи виклики, ризики, загрози без будь-якої державної підтримки, власними силами оперативно були підготовлені укриття і бомбосховища в навчальних корпусах і студентських гуртожитка, відповідно. Розуміючи необхідність організації ефективного навчально-виховного процесу, постійного зв’язку із студентством, абітурієнтами, громадськістю ми розширювали нашу присутність в інтернеті, соціальних мережах – за рік на сайті університету було опубліковано майже 20 тисяч матеріалів, а кількість унікальних відвідувань сягнула майже 2 млн, у т.ч. 21,3 тисячі англомовної версії. Не випадково міжнародний рейтинг прозорості університетів WEBOMETRICS визначив нам третю позицію в Україні. 
  Університет вперше став позиціюватись у двох солідних міжнародних рейтингах – QS та Times. У рейтингу Times-2024 ми позиціонуємось у трьох галузях знань: наука про життя, бізнес і економіка, інженерія. 

 

  Ректорат, попри всі виклики, віддавав пріоритет очному з елементами дистанційного навчання. Нашим пріоритетом була підтримка, повернення після шкільної дистанційки в робочий, тверезоосмислений режим першокурсників, які майже весь час навчалися в очному режимі. Така ж турбота була і до студентів другого курсу. Решта студентів були на змішаному режимі, чергували очне і онлайн навчання. При цьому наголос робився на опануванні студентами необхідних практичних умінь і навичок, компетентностей під час очних занять.
  Ректорат постійно працював над мобілізацією колективу, керівників підрозділів та поглиблену профорієнтаційну роботу. Цього року загальний прийом сягнув рекордної кількості – 7547 осіб, що на 770 осіб більше минулого року і на 2135 осіб більше ще 2021 довоєнного року. Загальна чисельність студентів базового закладу наблизилась до 20 тисяч осіб, а з врахуванням відокремлених структурних підрозділів – перевищила 32 тисячі осіб. Водночас були відраховані вже більше 1200 студентів. Ректор Станіслав Ніколаєнко відзначив роботу відокремлених підрозділів, які збільшили також число вступників до 3322 осіб, найбільше Рівненський, Бобровицький, Немішаївський та Мукачівський фахові коледжі.
  Спільними зусиллями в поточному році 5549 випускників, у т.ч. 2880 магістрів, отримали дипломи про завершення навчання. Вперше три освітні магістерські програмиПублічне управління, Ветеринарна медицина та Право брали участь в ЄДКІ. Високу якість продемонстрували випускники з публічного управління та ветеринарної медицини.
  За минулий рік ректорат суттєво переглядав методику виховної роботи, розуміючи, що роки пандемії, війни суттєво деформували світоглядні погляди молоді. За цей час зріс патріотизм українців, розуміння необхідності захисту держави. Проте бачимо ще легковажне ставлення частини молоді до навчання, небажання прислуховуватись до думки викладачів, неприкриті лінощі. Шкодить справі і об’єктивний ріст бідності, що привело до того, що більше третини студентів працюють, а під час опитування 40 % з них називають головною проблемою – відсутність коштів на навчання. Ректорат, виховний відділ, деканати, куратори груп послідовно працювали із студентством, реалізуючи програму виховання студентів у НУБіП України «Громадянин, патріот, фахівець». Живе спілкування, лекції, бесіди, спортивні і культурні заходи стали основними знаряддями виховної роботи. Адже ми знаємо, що людина навчена, але не вихована – більш шкідлива, ніж корисна. Ректорат особливу увагу приділив спорту, активно проводились заходи 67-ої Спартакіади студентів університету, де перші позиції займають факультети: агробіологічний, механіко-технологічний, аграрного менеджменту, юридичний, тваринництва та водних біоресурсів. Системна робота проводилась у студентських гуртожитках, де відремонтовано більше 300 кімнат, проживає понад 5 тисяч студентів та 800 співробітників, аспірантів. З метою покращення соціально-побутових умов проживання створено Центр з надання побутових послуг для мешканців гуртожитків. Одним із важливих проєктів у 2023 році є закупівля та встановлення 3 аквабоксів для очищення і розливу питної води в гуртожитках № 6, 8, 11. При підтримці адміністрації активно долучався до вирішення студентських проблем, дозвілля, спорту Студентський Сенат, актив студентського самоврядування. Позитивно себе зарекомендувала творча діяльність кафедр культурології, фізичного виховання, військової підготовки.
  Величезне виховне значення святкування 125-ї річниці із дня створення університету. Проведений системний, глибокий багатовимірний захід, який дозволив нагадати країні, світові про могутні традиції університету, його величезне значення для світу науки, освіти, культури, формування у молоді наукового, патріотичного світогляду, гордості за свою alma mater.
  Нещодавнє рішення ради ЄС про початок дискусії про вступ України до Євросоюзу вимагають від університетів, навіть в умовах війни, не просто виживання, трансляції старих знань, а й постійної діяльності по створенню, розповсюдженню та використанню нових знань, міжнародного досвіду. Інтенсивне спілкування наших викладачів із колегами європейських університетів у рамках організованого ректоратом діалогу в проєктах UNIgreen та EUgreen ще раз засвідчило, що без наукової складової сучасний університет перспективи не має. А такий беззаперечний підхід вимагає радикальної зміни держави у ставленні до університетів. У звітному періоді ректорат всіляко підтримував науковців, сприяв у оформленні документів, організації досліджень. За 11 місяців поточного року зведений науковий бюджет університету сягнув 85 млн грн., в т.ч. спеціальний фонд склав 56,4 млн грн, загальний – 28,7 млн грн. Фінансування НДР з розрахунку на одного штатного НПП склало 41,5 тис грн.
  Ректорат ретельно ставився до проблеми стимулювання написання статей в міжнародних наукометричних базах, було вироблено чіткі економічні стимули. Так станом на 15.12.2023 року в університеті вже оприлюднено 751 публікацію З розрахунку на одного НПП показники найвищі в колективах факультету конструювання та дизайну, аграрного менеджменту, ННІ неперервної освіти і туризму, ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження. Пасуть задніх землевпорядники, тваринники, ветеринари та гуманітарії. Серйозним досягненням наукової частини, науковців факультетів і ННІ є включенням в базу Scopus двох наших журналів: «Український журнал лісівництва та деревинознавства» та «Техніка та енергетика».
  У звітному періоді ректорат намагався всіляко підтримувати студентську науку, майже 2000 студентів брали участь в дослідженнях в 244 наукових гуртках.
  Зусиллями ректорату, керівників НДГ вдалося дещо вирівняти фінансові показники господарств та Боярської ЛДС, об’єм коштів від реалізації продукції сягнув 236 млн грн. Цікавим є і показник виручки на 1 га ріллі – він склав 42,3 тис грн, що майже вдвічі вище аналогічного показника у господарствах НААН.
  Одним із наріжних кадрів ефективної діяльності університету є відтворення наукових кадрів, сучасна система підготовки і виховання майбутніх викладачів. В університеті створені відповідні умови, діє 17 спеціалізованих вчених рад з присудження ступеня доктора наук – це 4 показник в Україні. За три останні роки попри всі біди підготовлено 29 докторів наук. Налагоджено за новими правилами роботу аспірантури, серйозний ухил здійснено до загальнотеоретичної, педагогічної, професійної складової. Аспіранти регулярно слухають лекції кращих вчених України, міжнародних колег.
  У 2019 році Конституція України закріпила європейський, атлантичний курс України. Тож ректоратом, центром міжнародної діяльності були здійснені кроки щодо посилення цього напрямку. У наукових програмах «Горизонти Європи» ми входимо в Україні в число 10 найактивніших учасників, а серед університетів – ми четверті. При підтримці міжнародних партнерів, участі у двох університетських альянсах UNIgreen та EUgreen дозволили 654 НПП, аспірантам, студентам навчатись, проходити стажування, практику в західних університетах. 354 науково-педагогічні працівники побували з візитами, стажувалися у закордонних установах. Нині університет має 116 договорів про співпрацю з університетами-партнерами. Серйозним кроком стало створення з Університетом Ліньї (КНР) спільного міжнародного університету, де в цьому році набрано на навчання 219 студентів за трьома спеціальностями: біотехнологія, харчові технології, тваринництво. Нині в університеті навчається 371 іноземний студент, 46 – на підготовчих курсах. На сьогодні в університеті реалізується 11 міжнародних проєктів, з 9 університетами реалізуються програми подвійних дипломів.

 

  Минулий 2023 рік був дуже складним з точки зору фінансово-господарської стійкості університету. Адже у 2022 році відбулося зменшення на 11%, а в 2023 році на 22% суми бюджетних коштів, а це близько 110 млн грн. Проте маючи міцний фундамент минулого господарювання, колектив вистояв і здійснює покладені державою на нього функції. Опираючись на рішення минулої Конференції трудового колективу, Вченої ради, ректорат на початку року змушений був перерозподілити видатки, економити у січні місяці, зменшувати доплати і т.ін. Завдяки оперативним, своєчасним крокам ми стабільно пройшли весь 2023 рік.
  Ректорат намагався підтримувати у звітному періоді в робочому стані наявну матеріальну базу. Ми змушені були відмовитися від послуг сторонніх організацій, виконуючи аварійні, безвідкладні роботи власними силами. Всього за рік на підтримку матеріальної бази витрачено було 23,6 млн грн., що дало можливість підтримати більш-менш в належному стані наші корпуси і найбільше гуртожитки.
  Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко згадав англійського філософа Френсіса Бекона, який визначаючи методи пізнання та наступних кроків виділяв 3 конкретні шляхи: павука, мурашки, бджоли. На жаль, пропоновані суспільству реформи виглядають як своєрідний шлях павука – тобто вони виходять з «чистого розуму», застосовується раціоналістичний шлях. Цей шлях ігнорує конкретне життя, наявний практичний досвід. У змінах, які вимагає час, більше доцільним був би «шлях бджоли», який передбачає зібрання всіх фактів, їх узагальнення і використовуючи можливості розуму, опираючись на досвід, заглянути глибоко в сутність проблеми, а вже потім приймати певні рішення. Останні новації можуть серйозно ускладнювати і без того непросте життя всіх університетів, зокрема нашого колективу.
  Перед нами складний новий фінансовий рік. Маємо бути готові до затягування термінів виплат у першому кварталі, хоч перші оцінки державного бюджету, нашого кошторису давали нам можливість тримати рівень 2023 року, підняти розмір зарплат з 1 січня та 1 липня, а в січні заплатити оклади, з лютого – з урахуванням рейтингу. Попереду важкі зміни, важкі фронтові бої, зміна призову до ЗСУ, обстріли, загрози блекаутів і інше. І колектив, як зазначив Станіслав Ніколаєнко, готовий до цього. Водночас, аналіз результатів міжнародного оцінювання PISA показує: 41% українських школярів не можуть зрозуміти прочитаного, 52% – не володіють математикою на базовому рівні. Справжня трагедія із сільськими, селищними школами, які понесли освітні втрати та відстали від містян на 5 років. З огляду на це потрібно негайно перейти до більш системної, так званої глибинної профорієнтації: частково брати на себе функцію школи, готувати молодь з базових дисциплін, створюючи спільні ліцеї, центри, проводячи конкурси, олімпіади, зацікавлюючи молодь до серйозного оволодіння знаннями, професією.
  Наступний рік буде непростим і з точки зору внутрішньої стабільності колективу, зазначив ректор. Тому буде запропонований і здійснений шлях, який забезпечить стабільність, послідовний розвиток. Ректорат запропонує усі необхідні кроки, спільно із Наглядовою радою, Радою роботодавців.

  На завершення звітної доповіді Станіслав Ніколаєнко подякував всім науково-педагогічним працівникам, співробітниками, студентству, профспілкам, керівникам підрозділів, деканам, директорам ННІ, завідувачам кафедр, проректорам, Голові Наглядової ради, Голові Ради роботодавців за подвижницьку роботу, за патріотизм, служіння Україні, alma mater.

 

  Участь в обговоренні звіту та проєкту рішення конференції взяли вчені, студенти та співробітники університету. Заступник директора ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження Микола Заблоцький закцентував на досягненні паритету в надходженнях коштів від провадження наукової діяльності як державних, так і госпрозрахункових. Ситуація стимулювала перейти від режиму спостерігання до активних дій і ця тактика дала свої позитиви, що було відзначено в звіті ректора. Також важливим напрямом є підготовка наукових кадрів, на яку університет звертає належну увагу. Голова профспілки працівників факультету землевпорядкування Ольга Тихенко відмітила посилення матеріальної бази, якісно організоване практичне навчання, зокрема в Боярській лісовій дослідній станції. Максимальна увага приділялася стану та облаштуванню укриттів. Підтримку отримували учасники бойових дій з числа співробітників і студентів та їхні родини. Декан факультету тваринництва та водних біоресурсів Руслан Кононенко закцентував на провідних позиціях факультету у підготовці відповідних кадрів, посиленні міжнародної співпраці, розвитку навчальної та наукової бази. Голова Ради роботодавців Леонід Центило проінформував про плідну співпрацю ректорату, структурних підрозділів з роботодавцями. Великим позитивом у профорієнтаційній роботі він назвав максимальне очне навчання для студентів. Декан факультету інформаційних технологій Олена Глазунова закцентувала на високі показники в міжнародних та вітчизняних рейтингах НУБіП України, замученість науковців факультету до міжнародної діяльності. Вчений секретар Національної академії аграрних наук України Валерій Адамчук наголосив на плідній багаторічній співпраці науковців академії та університету. Голова Сенату Студентської організації ННІ лісового і садово-паркового господарства Сергій Шах зупинився на діяльності органу студентського самоврядування. Директор Бережанського фахового коледжу Світлана Пилипишин закцентувала на діяльності відокремлених підрозділів в умовах війни й у відповідності до програми розвитку «Голосіївська ініціатива 2025». Ірпінський та Немішаєвський фахові коледжі повністю відновили інфраструктуру та матеріально-технічну базу, яка була знищена чи пошкоджена в перші дні військової агресії росії. Відокремлені підрозділи активно долучилися до обговорення змін законодавства і внесення пропозицій, зокрема щодо збереження існуючої моделі підготовки фахівців. Родина університету цьогоріч втратила досвідченого керівника, справжнього педагога, очільника Рівненського фахового коледжу Ярослава Корсуна. Професор Олег Мельник у своєму виступі наголосив на ефективній реалізації програми розвитку, виконанні запланованого і можливостях для поліпшення освітньої, наукової роботи. Вагомим досягненням стало створення та діяльність біотичної комісії. Директор Агрономічної дослідної станції Юрій Росомаха зазначив на важливому внеску навчально-дослідних господарств у наукову діяльність, організацію практик для студентів, використанню можливостей господарств як полігону для інновацій, провадження беззбиткової господарської діяльності в кризових умовах та воєнного стану. Голова наглядової ради Микола Томенко акцентував увагу на важливій ролі наглядової ради у справі збереження курсу розвитку, продовження славних традицій університету, злагодженої роботи університетської еліти. Усі виступаючі підтримали проект рішення конференції трудового колективу. Конференція одноголосно схвалила звіт ректора Станіслава Ніколаєнка про діяльність колективу за 2023 рік.

 

 

 

 

 

 

  Про виконання колективного договору у 2023 році доповів голова профспілкової організації співробітників Ростислав Тарасенко. Його реалізація відбувалася в складних умовах війни та з врахуванням положень Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану». Але, незважаючи на труднощі, з поля зору не було випущено ключові питання забезпечення діяльності університету та ті, які регулюються колективним договором.
  Робоча комісія, перевіривши виконання чинного колективного договору, відмічає: адміністрація і профком дотримувались умов закладених у колективному договорі, і його положення в основному виконано за всіма розділами.
  Зокрема, дотримувалися вимоги до умов праці. Стосовно робочих місць: на ремонт корпусів витрачено в цілому 6,5 млн. грн, на ремонт та благоустрій студентських гуртожитків – майже 8,6 млн. грн. Тут слід згадати роботу меблевого, столярного та механічних цехів щодо виробництва нових меблів.

  Адміністрація максимально сприяла і забезпечувала зарахування науково-педагогічних працівників на конкурсній основі з подальшим укладанням контракту до 5 років. Основні відпустки надавались згідно затверджених графіків. Щодо способу оцінки роботи НПП за рейтинговою системою, то серед професорів середній коефіцієнт склав 2,08 (1,91 у минулому році), доцентів – 1,85 (1,77), старших викладачів – 1,66 (1,55), асистентів – 1,77 (1,68). В цілому по університету узагальнений показник становить 1,88 (1,79). Як бачимо, отримані результати суттєво вищі минулорічних.
Оплата праці в університеті протягом року здійснювалась згідно з чинним законодавством України, положенням про оплату праці, іншими локальними нормативно-правовими актами, колективним договором у межах затвердженого кошторису доходів та видатків на утримання університету. Доплати за науковий ступінь та вчене звання виплачувалися у граничних розмірах, що здійснюється далеко не у кожному університеті сьогодні. Надбавки стимулюючого характеру для окремих категорій педагогічних працівників, працівників бібліотеки та інших категорії керівників, фахівців і робітників були встановлені на рівні минулого року.
  Упродовж 2023 року підвищення заробітної плати не відбулося, вона залишилась на рівні 2022 року – 6700 грн. Дія норми закону про індексацію грошових доходів на цей рік припинена, проте вже з 1 січня 2024 року буде відновлена.
  Враховуючи те, що рівень оплати окремих категорій працівників залишається невисоким, адміністрацією університету, в межах фонду оплати здійснювалося підвищення заробітної плати праці шляхом застосування системи надбавок. Крім того, навчально-допоміжний персонал кафедр (лаборанти, старші лаборанти, техніки) згідно пункту 2.20 колективного договору отримував до 100% надбавки за результатами рейтингу кафедр при умові, що рейтинг кафедри перевищував 1,75, та до 75 % надбавки при нижчих показниках рейтингу кафедр. Оплата праці науково-педагогічним працівникам здійснювалася з урахуванням результатів індивідуального рейтингу. При цьому, за коефіцієнт рейтингу 1 виплачувався 1 посадовий оклад, а за коефіцієнт, який перевищував одиницю, посадовий оклад збільшувався відповідно до отриманого рейтингу максимально на 70 %.
  Була виплачена і матеріальна допомога: її отримали 429 наших колег (загалом 1 млн. 855 тис. грн). А науковці, які проявили активність у підготовці та публікації наукових праць у виданнях, що індексуються наукометричними базами Scopus та Web of Science, отримали додаткові премії (1 млн. 127 тис. грн). Працівникам, котрі мають почесні звання НУБіП України, виплачена премія разового характеру – 730 тис. грн. Крім того, профспілка за рік надала грошової допомоги на 1 млн. 300 тис. грн.
  Сподіваємося, у 2024 році буде здійснено ряд кроків на рівні держави щодо підвищення рівня оплати праці. Поки що на наступний рік задекларовано збільшення заробітної оплати у два етапи.
  В умовах воєнного стану особливої актуальним стало створення безпечних умов на робочих місцях. Адміністрація університету доклала максимум зусиль для виконання своїх зобов’язань перед колективом за цією статтею. Традиційно відділ з охорони праці регулярно проводив навчання з керівниками та відповідальними працівниками ННІ, факультетів і кафедр, вступні інструктажі при зарахуванні на роботу працівників. Спільно з відділом надзвичайних ситуацій проведено комплексну перевірку стану охорони праці, пожежної безпеки та цивільного захисту. На жаль, незважаючи на всі проведені заходи, у базовому закладі НУБіП сталося 3 нещасних випадки на виробництві.
  Працівники, робота яких пов’язана із шкідливими умовами праці, отримували безоплатно молоко, певна категорія працівників забезпечувалась спецодягом.
  Окремим пунктом у колективному договорі визначені заходи щодо забезпечення протипожежної безпеки. У цьому аспекті здійснено технічне обслуговування приладів пожежної сигналізації, існуючих вогнегасників і придбано нові, закуплено також протипожежне обладнання для систем пожежної сигналізації.
  Проводилися і обов’язкові медичні огляди працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними для здоров’я речовинами. Придбані аптечки для структурних підрозділів, здійснювалася системна робота з проведення дератизації та дезінфекції навчальних, побутових та виробничих приміщень. Окрема стаття видатків (близько 500 тис. грн) була викликана умовами воєнного часу і спрямована на облаштування укриттів.
  Соціальна складова в діяльності університету була і залишається пріоритетною, хоча війна суттєво впливає на можливості реалізації значної кількості заходів.
  Незважаючи на дію статті 14 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану», якою призупиняється відрахування коштів первинним профспілковим організаціям на культурно-масову, фізкультурну і оздоровчу роботу, профком університету у 2023 році забезпечив оздоровлення 81 дитини працівників у літній період.
  Часткове вирішення питання забезпечення житлом здійснювалось шляхом надання адміністрацією місць для проживання в кампусі: у студентські гуртожитки поселено 812 співробітників та членів їх сімей.
  Предметом постійної уваги адміністрації університету є підвищення якості харчування та обслуговування в університетських закладах харчування. Закупили якісніші продукти, їдальні оснащені посудомийними машинами, бойлерами, обладнанням для випікання кондитерських виробів та приготування страв, пришвидшене обслуговування за рахунок безготівкового розрахунку на касі тощо. Окремо варто відзначити ремонт та оновлення інтер’єру в обох залах їдальні 3-го корпусу.
  Складовою колективного договору є і колективна угода між адміністрацією та студентською профспілкою. У першу чергу вона стосується соціального захисту студентів, їх стипендіального забезпечення. Станом на грудень 2023 року соціальну стипендію отримували 605 студентів (майже 13,5 млн. грн), з них 136 – діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, 234 – діти осіб, визнаних учасниками Революції гідності та бойових дій.
  Загалом, виконання переважної більшості положень колективного договору здійснено повною мірою. Проте є ряд недоопрацювань, які не носять системного характеру і були викликані об’єктивними причинами (у першу чергу через роботу університету в умовах війни та відсутність належного фінансування, а в окремих випадках – недостатньою увагою з боку відповідальних осіб). Наприклад, спецодягом та взуттям забезпечені лише працівники охорони, обов’язкові медичні огляди безкоштовно могли пройти тільки працівники служби головного енергетика. Не виконані і деякі пункти, що стосуються ремонту центрального сховища наукової бібліотеки та встановлення нагрівальних елементів у книгосховищі корпусу №12. Тож у наступному році необхідно врахувати зазначені недоліки та докласти максимум зусиль для забезпечення виконання усіх пунктів колективного договору.
  Те, що делегати уважно дослухалися до виступу Ростислава Тарасенка, засвідчили пропозиції, що лунали із залу. Зокрема, з питання розширення переліку категорій працівників, робота яких пов’язана із шкідливими умовами праці, котрі можуть отримували безоплатно молоко. Їх висловили Олег Мельник і декан факультету конструювання та дизайну Зіновій Ружило.

 

  Конференція одноголосно схвалила звіт та продовжила строк дії чинного колективного договору на наступний рік.
  Учений секретар Оксана Барановська представила пропозиції щодо зміни виборних представників до складу вченої ради університету.

 

  За пропозицією вченої ради університету, які озвучив начальник юридичного відділу Андрій Бова, конференція трудового колективу внесла зміни до Статуту університету, зокрема щодо уточнення адрес місцезнаходження відокремлених підрозділів та доповнення про виконання обов’язків ректора від закінчення дії контракту до обрання ректора в установленому порядку головою вченої ради університету.

 

 

Конференція трудового колективу за пропозицією вченої ради, профспілкової організації співробітників одноголосно обрала президентом університету Станіслава Ніколаєнка.  

  У завершальному слові очільник університету подякував колективу за плідну роботу, запевнив у незмінності курсу розвитку на високу якість освіти і дослідництва, реалізації місії університету, стабільності роботи, виконанні покладених державою, народом України завдань.

 

 

 

Пресслужба

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook