Жовтневе засідання Вченої ради економічного факультету

October 27, 2022
     20 жовтня 2022 року відбулося засідання Вченої ради економічного факультету.

   На порядок денний жовтневої Вченої ради економічного факультету було запропоновано наступні питання: про навчально-наукову роботу кафедри економіки; про формування переліку вибіркових дисциплін за уподобаннями студентів бакалаврату на 1 семестр 2023-2024 н.р.; навчально-методичне забезпечення та інше.

    На Вченій раді було акцентовано увагу на роботі кафедри економіки, про що доповіла завідувач кафедри, д.е.н., професор Байдала В.В. Вона розповіла про освітні програми кафедри: ОПП «Економіка підприємства» ОС Бакалавр, «Економіка підприємства» ОС Магістр; ОНП «Економіка підприємств та галузей національного господарства» PhD (доктор філософії). В 2021 році кафедра економіки успішно пройшла акредитацію ОНП «Економіка підприємств та галузей національного господарства» третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти зі спеціальності 051 «Економіка». Разом на цій програмі навчаються 44 аспіранти. Доповідач доповіла про контингент здобувачів ступенів вищої освіти «Бакалавр» та «Магістр» зі спеціальності 051 «Економіка» освітньо-професійних програм «Економіка підприємства» денної форми навчання у 2021-2022 рр. Спостерігається збільшення набору магістрів в 2022 році порівняно з 2021 роком. Для забезпечення підтримки дистанційного навчання викладачами кафедри економіки розроблено 45 електронно-навчальних курсів. Кафедра активно здійснює науково-дослідну, міжнародну діяльність. На кафедрі діють наукові студентські гуртки: «Економіст», «Соціальний пульс». Кафедрою економіки визначено наступні стратегічні напрями розвитку: атестація ЕНК; збільшення кількості дисциплін, які викладаються англійською мовою; підготовка до акредитації освітньо-професійних програм «Економіка підприємства»; посилення профорієнтаційної роботи з випускниками коледжів та технікумів.
 
     На засіданні Вченої ради економічного факультету було обговорено формування переліку вибіркових дисциплін за уподобаннями студентів бакалаврату на 1 семестр 2023-2024 н.р. В доповнення цього питання доцент кафедри обліку та оподаткування Литвиненко В.С. представив доповідь на тему «Пропозиції щодо вибіркових дисциплін з використанням фахового програмного забезпечення для підсилення практичної підготовки студентів». Доповідач окреслив програмне забезпечення обліку та управління підприємством, типовий функціонал програмних рішень для автоматизації бухгалтерського обліку (BAS Бухгалтерія), ERP-СИСТЕМУ для підприємства; показав типовий функціонал рішень для автоматизації управління підприємством, процеси діяльності та документообігу окремих відділів, де можна застосовувати ERP-СИСТЕМИ і типові задачі діяльності підприємства як прикладне рішення для практичного навчання. Наостанок було запропоновано: для студентів ОС «Бакалавр» - дисципліну на основі прикладного рішення «BAS Бухгалтерія»; для студентів ОС «Магістр» - дисципліну на основі прикладного рішення «BAS Комплексне управління підприємством».
 
 
       Члени Вченої ради рекомендували до друку навчально-методичну літературу, обговорили інші важливі питання життєдіяльності факультету. 

 

 
Лариса Олійник,
секретар Вченої ради економічного факультету
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook