Відбулася відкрита лекція доцента кафедри фінансів Олійник Л.А.

April 18, 2022
      Відповідно до затвердженого графіку проведення відкритих лекцій у весняному семестрі 2021-2022 навчального року економічного факультету 14 квітня 2022 року доцент кафедри фінансів Олійник Лариса Анатоліївна провела відкриту лекцію з дисципліни «Управління фінансовою санацією підприємства» на тему «Реструктуризація підприємства» для здобувачів вищої освіти ОС «Магістр» спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування».

     На відкритій лекції були присутні: д.е.н., професор, завідувач кафедри фінансів Давиденко Н.М., д.е.н., доценти  Лемішко О.О., д.е.н.,  Негода Ю.В.,  Біляк Ю.В., Буряк А.В., Долженко І.І., Лабенко О.М., Мрачковська Н.К., Скрипник Г.О., Тітенко З.М., відповідальна від економічного факультету за організацію проведення та оцінювання відкритих лекцій, доцент кафедри банківської справи та страхування Костюк В.А.
 
 
     Лекція була присвячена реструктуризації підприємства. Нормативно-пра-вовими документами України передбачено використання реструктуризації як ефективного засобу відновлення платоспроможності підприємства, який рекомендується включати до плану санації. На лекції було розглянуто різні науково-методичні підходи до визначення сутності реструктуризації підприємства та її класифікація; закцентовано увагу на фінансовій та корпоративній реструктуризації. Для цього було проаналізовано структуру і динаміку активів, пасивів підприємств України; виявлено позитивні та негативні зміни в діяльності підприємств; висвітлено переваги, особливості проведення фінансової реструктуризації відповідно до Закону України «Про фінансову реструктуризацію» та Кодексом з процедур банкрутства; розглянуто порядок здійснення реорганізації, необхідні документи при її проведенні шляхом укрупнення, подрібнення, перетворення; етапи проведення реорганізації підприємства. Також було проаналізовано історичний досвід проведення реструктуризації, виділено основні передумови, характеристики, напрями реорганізації в зарубіжних країнах, а саме США, Німеччині; розглянуто проєкти повʼязані з реструктуризацією вітчизняних підприємств.
 
 
      Студенти брали активну участь у обговоренні дискусійних питаннь, що були поставлені на лекції. Колеги і студенти оцінили проведну лекцію як таку що прочитана на високому рівні.
 
Надія Мрачковська,
доцент кафедри фінансів
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook