Юридичний факультет

рейтинг студентів

 Нормативна база, що регулює стипендіальне забезпечення

 

Протоколи засідання стипендіальної комісії юридичного факультету


 

Стипeндія - постійна чи тимчасова грошова виплата, що надається регулярно (зазвичай щомісяця) учням і студентам середніх спеціальних та вищих навчальних закладів, а також аспірантам та докторантам, за умови успішного навчання. Регулюється законом України “Про вищу освіту” ст. № 62, п.2: “Особи, які навчаються у закладах вищої освіти за денною формою навчання за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів, мають право на отримання академічних та соціальних стипендій у встановленому законодавством порядку. Розміри стипендій, порядок їх призначення і виплати встановлюється Кабінетом Міністрів України”.

РОЗМІРИ СТИПЕНДІЙ

для студентів закладів вищої освіти

Категорія стипендійРозмір стипендії з 01.01.2023  
Ординарна (звичайна) академічна стипендія2000 гривень на місяць
Академічна стипендія  у підвищеному розмірі за особливі успіхи у навчанні2910 гривень на місяць
Ординарна (звичайна) академічна стипендія для осіб, які здобувають освіту за спеціальностями (спеціалізаціями), визначеними в Переліку*2550 гривень на місяць
Академічна стипендія  у підвищеному розмірі за особливі успіхи у навчанні  для осіб, які здобувають освіту за спеціальностями, (спеціалізаціями) визначеними в Переліку*3711 гривень на місяць
Іменна та академічна стипендії, засновані Кабінетом Міністрів України4000 гривень на місяць
Іменна академічна стипендія Верховної Ради України4400 гривень на місяць
Академічна стипендія Президента України4400 гривень на місяць
Соціальна стипендія для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування4250 гривень на місяць
Соціальна стипендія для осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування4026 гривень на місяць
Соціальна стипендія для інших отримувачів соціальних стипендій1180 гривень на місяць
Соціальна стипендія Верховної Ради Українивизначається з урахуванням розміру соціальної стипендії, встановленої для відповідної категорії, збільшеної на 50 %

РЕЙТИНГ УСПІШНОСТІ СТУДЕНТІВ

Рейтинг успішності складається на підставі вимірів навчальних досягнень здобувачів вищої освіти з кожного предмету. Такий порядок регламентовано Постановою Кабінету міністрів України «Питання стипендіального забезпечення» .

Ведення Рейтингу здійснюється відповідно до Порядку, затвердженого Міністерством освіти і науки. Рейтинги успішності складаються за середнім балом семестрового контролю. Порядок формування Рейтингу студентів у вищому навчальному закладі (університеті, інституті, академії) визначається Правилами призначення стипендій. Вони розробляються вченою педагогічною радою та погоджуються з органом студентського самоврядування вишу.

До рейтингу включаються усі студенти ВНЗ денної форми навчання. Він формується за результатами успішності останнього навчального семестру на підставі оцінки з кожної дисципліни. При цьому враховується участь студента у громадській, спортивній і науковій діяльності. Процедура складання рейтингу стипендій повинна бути однаковою для усього курсу. Рейтинг вимірюється у балах. Консолідований показник успішності, який визначає місце студента у рейтингу, має бути однаковим для всіх слухачів одного курсу.

Критерії, за якими формується рейтинг успішності студентів, повинні бути оприлюднені не пізніше, ніж за 7 днів до початку нового навчального року.До стипендіальних списків не включаються студенти, які набрали кількість балів, меншу за межу незадовільного навчання. Також не отримують права на стипендію особи, які мають академічну заборгованість.

Рішенням керівника навчального закладу таким особам може встановлюватися строк, упродовж якого вони можуть покращити результати навчання, але не більш як до дати початку наступного навчального семестру згідно із навчальним планом за відповідною спеціальністю (напрямом підготовки). У разі, коли у визначений строк академічну заборгованість* не ліквідовано, здобувач вищої освіти підлягає відрахуванню з числа осіб, які навчаються за державним замовленням.

Стипендія студентам першого курсу виплачується за рейтинговою системою на підставі результатів ЗНО, її розмір завжди мінімальний.

Можливість отримання стипендії після зимової сесії залежить від середнього бала, отриманого за результатами складання іспитів.

Формула розрахунку середнього бала: скласти всі оцінки за іспити, розділити отримане число на кількість предметів.

Якщо стипендіат має право на призначення кількох академічних стипендій, нарахуванню підлягає лише одна – більшого розміру. Винятком є випадки, коли інше прямо передбачено діючим законодавс

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook