Відбулася гостьова лекція для студентів ВСП «Ірпінський фаховий коледж НУБіП України»

17 February 2022, 20:45

17 лютого 2022 р. на засадах співпраці відбулася гостьова лекція для студентів спеціальності «Економіка» та «Облік і оподаткування» ВСП «Ірпінський фаховий коледж НУБіП України», організована за підтримки адміністрації коледжу та завідувача кафедри економіки, д.е.н., професора Байдали В.В.  

Сучасні підходи та умови вимагають якісно нового рівня освіти, зокрема використання активних методів навчання у ЗВО. Одним із таких методів є гостьова лекція, яка спонукає здобувачів до активної розумової діяльності і творчого процесу, дозволяє розширити можливості засвоєння певної інформації.
 
 
Лекцію на тему «Рішення та ризики у сучасному світі» провела д.е.н., доцент кафедри економіки Мірзоєва Т.В. Для студентів (а їх було на лекції більше сорока осіб) гостьова лекція – це: урізноманітнення традиційних форм навчання; можливість сформувати навички культури дискусії з незнайомими особами та можливість порівняти, оцінити, проаналізувати і подивитися на одне і те ж явище з різних сторін; формування вміння сприймати різні точки зору як такі, що взаємодоповнюють одна одну.
 
 
Гостьову лекцію проведено з використанням платформи Zoom. Навчальний матеріал доповнювався цікавою, змістовною мультимедійною презентацією, яка побудована за принципом образно-графічного запам’ятовування, що сприяє формуванню необхідних фахових компетентностей для майбутньої професійної діяльності за обраною спеціальністю здобувачів вищої освіти.
 
 
У ході лекції слухачам було висвітлено актуальність різного роду рішень і ризиків у сучасному світі як для пересічних осіб, так і для підприємців, зокрема; охарактеризовано основні види рішень і ризиків; представлено і розкрито сутність основних методів розробки і прийняття рішень, а також акцентовано увагу на факторах, які спричиняють виникнення ризиків в умовах сьогодення; наголошено, що невід’ємним елементом сучасної підприємницької діяльності є управління ризиками.
 
 
Лектор повністю розкрили зміст, закладених у тему понять, а мультимедійна презентація посилила зрозумілість, логічність і повноту викладення матеріалу лекції.
 
 
Викладений матеріал викликав позитивні враження, зацікавленість, відповідну розумову й поведінкову реакцію присутніх. Слухачі мали змогу задати питання, висловити свої думки, отримати відповіді, а також лаконічні, змістовні висновки.
 
Доцент Тетяна Мірзоєва
 
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook