Університет прикладних наук Вайєнштефан-Тріздорф відкритий для співпраці лісівників

February 7, 2022
Німеччина – одна з провідних країн Європи у галузі лісового і мисливського господарства з столітніми досвідом і традиціями, яка новітніми підходами зараз змінює ліси і лісівництво в умовах загрози негативного впливу на ліси стрімкої зміни клімату.
З метою налагодження співпраці з факультетом лісового господарства та Університету прикладних наук Вайєнштефан-Тріздорф (Hochschule Weihenstephan-Triesdorf) з офіційним візитом Німеччину відвідав завідувач кафедри таксації лісу та лісового менеджменту НУБіП України, проф. Андрій Білоус.  
 

У рамках візиту відбулися важливі зустрічі з проректором з міжнародної роботи, проф. Карстеном Лорцом (Carsten Lorz), деканом лісогосподарського факультету, проф. Андреасом Роте (Andreas Rothe) та директором центру координації наукових проектів, проф. Маркусом Рейнке (Markus Reinke) стосовно розвитку співпраці для наукових проектів, академічної мобільності студентів і викладачів, проведення спільних студентських наукових семінарів і експедицій.
Особлива увага під час зустрічей та відвідування наукових об’єктів з вченими німецького університету приділялася перспективі можливих спільних наукових досліджень для адаптації лісових екосистем до змін клімату, переформовування лісів у різновікові та мішані, забезпечення біорізноманіття, моніторингу лісового фонду і цифровізації лісового господарства.
 

 Оскільки у м. Фрайзінг (Баварія, Німеччина) крім Університету прикладних наук Вайєнштефан-Тріздорф розміщені також частина Мюнхенського технічного університету та державні органи управління лісового господарства, проф. Білоус А.М. зустрівся з директором Центру лісівництва, д-ром Маркусом Шалером (Markus Schaller), який координує наукову співпрацю лісівників усіх трьох установ.
Зустріч з вченими Мюнхенського технічного університету була присвячена підведенню підсумків спільного дослідження і опублікування статті у авторитетному американському журналі “Applied Vegetation Science” (імпакт фактор: 3,72) про вплив радіоактивного забруднення на відновлення та розвиток лісів у Чорнобильській зоні відчуження. З деталями публікації можна ознайомитися за посиланням: https://doi.org/10.1111/avsc.12631.
За підсумками науково-технічного візиту було сформовано планові пропозиції щодо розвитку науково-дослідної та навчальної співпраці лісівників НУБіП України та Університету прикладних наук Вайєнштефан-Тріздорф, зокрема проведення студентського літнього наукового табору в літку 2022 року.
 
 
Марія Шевчук,
координатор міжнародних програм ННІ ЛіСПГ,

доцент кафедри ботаніки, дендрології та лісової селекції 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook