Участь студентів наукового гуртка «Онтогенез сільськогосподарських тварин» в першому етапі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт

January 21, 2022
НУБіП України

 

Під керівництвом директора НДІ технологій та якості продукції тваринництва І.П. Чумаченка, 21 січня 2022 року був проведений перший етап конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальностей «Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва» і «Водні біоресурси та аквакультура». Від студентського наукового гуртка «Онтогенез сільськогосподарських тварин» на розгляд комісії, що складалась із завідувачів кафедр і провідних вчених факультету тваринництва та водних біоресурсів було подано дві наукові роботи.

Перша робота була студентки 3 курсу СТН Марини Володимирівни Куліш  на тему: «Вплив освітлення на продуктивність великої рогатої худоби в умовах ВП НУБіП України «Агрономічна дослідна станція» (наукові керівники, доценти Т.А. Антонюк і Д.К. Носевич). Дана робота виконувалась в рамках досліджень з ініціативної науково-дослідної роботи, а її мета – визначити вплив регульованого штучного освітлення на продуктивність дійних корів.

 

 Друга робота була виконана студентом магістратури першого року навчання Олександром Володимировичем Наталичем на тему: «Вплив способів підбору батьків за індексом подібності антигенів системи B груп крові на ваговий і лінійний ріст бугайців, м’ясну продуктивність та розвиток внутрішніх органів і жирової тканини» (науковий керівник, професор А.М. Угнівенко). В даній роботі проведено аналіз впливу гомогенного і гетерогенного підбору батьків на м’ясну продуктивність, екстер’єрні ознаки, розвиток внутрішніх органів і відкладання внутрішнього жиру у помісних бугайців отриманих під час відтворювального схрещування м’ясних порід.

 

Роботи були виконані і представлені на високому рівні, що визнано членами комісії. Одна з них отримала право представляти студентську науку факультету на другому етапі конкурсу студентських наукових робіт, що свідчить про ефективну роботу студентського наукового гуртка.


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook