Передноворічні Новини - ТСН телевізійного каналу 2+2 на агробіологічному факультеті

January 4, 2022

 

Спецкор телеканалу 2+2 завітав 28 грудня 2021 року до агробіологічного факультету з метою з’ясування стану природних вичерпних ресурсів: ґрунтів, фосфору та піску.

 

Завідувач кафедри ґрунтознавства та охорони ґрунтів ім. М.К. Шикули – Юрій Кравченко представив основні типи ґрунтів України і сучасний стан їх властивостей у Музеї ґрунтів, розказав про вплив аграрного виробництва на деградацію ґрунтів, втрати ґрунтів і поживних елементів в результаті процесів вітрової і водної ерозії. 


Проблему фосфатів в агрономії докладно висвітлив завідувач кафедри  агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна – Анатолій Бикін. Він розказав про геохімічний розподіл фосфору у земній корі, вказав на основні фосфоровмісні мінерали та гірські породи які переробляються на відповідне добриво, а також представив фосфор у ролі біогенного конституційного елементу, який бере участь у синтезі АТФ, РНК, ДНК. Окрема тема обговорення стосувалась використання сполук фосфору у сільському господарстві, балансу фосфатів за вирощування сільськогосподарських культур і їх роллю у формуванні якісних врожаїв. 


 

Наприкінці зустрічі, у навчальній лабораторії геології і картографії ґрунтів,  обговорювали властивості і родовища піску в Україні і світі, його застосування при будівництві і у сільському господарстві, проблему опустелювання і аридизації, а також екологічні наслідки його видобування.     


 

Відео матеріал зустрічі розташований на youtube каналі компанії:   

https://www.youtube.com/watch?v=fcgoPDhkLNg

 

 

 

Юрій Кравченко,

завідувач кафедри ґрунтознавства та охорони ґрунтів ім. М.К. Шикули

Оксана Тонха,

декан агробіологічного факультету НУБіП України

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook