НУБіП України — ДТЕК: кроки державно-приватного партнерства для поліпшення практичної підготовки фахівців у галузі електричної інженерії

26 липня 2020 року
    ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження започатковує співпрацю з компанією ДТЕК з впровадження елементів дуальної освіти у навчальний процес.

    У рамках спільної підготовки та реалізації цієї програми відбулись ряд зустрічей, основною метою яких було вивчення спроможності наших партнерів до реалізації засад укладеної угоди щодо реалізації практико-орієнтованої підготовки фахівців за спеціальностями 141 – «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» та 151 – «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології».

    Саме з цією метою представники ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження відвідали навчальний центр ПрАТ ДТЕК «Київські електромережі», який розташований на території однієї з найсучасніших трансформаторних підстанцій 110/10 кВ міста Києва.

 

    Подібна зустріч відбулась і на базі ПрАТ «Київобленерго», яке має навчальний центр та полігон, який межує з районною трансформаторною підстанцією.

 

 

В.о. директора інституту Віктор Каплун та його заступник Ігор Болбот відмітили хороший рівень матеріально-технічного забезпечення навчальних центрів та окреслили найближчі плани щодо розроблення практико-орієнтованих програм з елементами дуальної освіти.

    ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження забезпечив проведення вебінару за участю представників ПрАТ ДТЕК «Київські електромережі» Андрія Семенчука, Дмитра Ткаченко, Алли Полішко та ПрАТ «Київобленерго» Руслана Данченко, Андрія Мазуренка та понад 20 студентів. Проведений вебінар засвідчив велику зацікавленість студентів до навчання з елементами дуальної освіти, відбулася жвава онлайн-дискусія.

 

 

   Переконані, що саме така співпраця створить додаткові переваги для наших випускників при працевлаштуванні, а для абітурієнтів окреслить нові мотиваційні складові при виборі закладу вищої освіти та конкурентоспроможного на ринку праці фаху.

    Така робота буде продовжена з іншими провідними енергетичними компаніями України для поширення цього досвіду на регіональному рівні.

 

Ігор Болбот
заступник директора ННІ енергетики,
автоматики і енергозбереження

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook