Наукова бібліотека запрошує взяти участь у вебінарах на базі платформи Web of Science

12 листопада 2019 року

    

  Наукова бібліотека НУБіП України запрошує науковців, викладачів та аспірантів взяти участь у онлайн-вебінарах, присвячених роботі з платформою Web of Science та іншими ресурсами для наукової діяльності, які відбудуться з 18 по 28 листопада 2019 року.
   В листопаді 2019 року продовжується оновлена серія безкоштовних вебінарів. Можна відвідати один або декілька вебінарів. Реєстрація необхідна окремо на кожний вибраний Вами вебінар. Учасникам, які прослухають не менше 90% кожного з вебінарів в одній з трьох серій, отримають сертифікат учасника. Важливо звернути увагу на те, щоб при реєстрації на усі вебінари Ви вказували однакову адресу електронної пошти. В сертифікаті Ваше прізвище буде вказане так, як воно було вказане в анкеті.
Заходи безкоштовні. Необхідна попередня реєстрація за відповідними посиланями.

СЕРІЯ 1. Web of Science: система навігації в світі наукових публікацій.
ТЕМА 1: Інформаційна платформа Web of Science: зміст, можливості, застосування
Інформаційна платформа Web of Science: зміст, можливості, застосування. Основні характеристики інформаційної платформи Web of Science і центральної бази даних Web of Science Core Collection. Створення особистого профілю користувача. Пошук наукових публікацій по заданій темі. Аналіз отриманої інформації. Збереження необхідних даних. Доступ до повних текстів наукових публікацій. Оптимізація роботи: збереження історій пошуку, створення автоматичних сповіщень по нових публікаціях і цитованості.


- 18 листопада, понеділок 9:00 - проводить Варвара Сосєдова
>>реєстрація 

- 18 листопада, понеділок 13:00 - проводить Варвара Сосєдова
>> реєстрація

ТЕМА 2: Journal Citation Reports імпакт-фактор : як порівнювати і вибирати міжнародні наукові журнали.
Формати і бізнес-моделі журналів. Характеристики якісного наукового видання. Показники цитованості наукового журналу, імпакт-фактор і квартилі. Формування списку тематичних видань для публікації за допомогою Web of Science, EndNote (Match) і Journal Citation Reports. Можливості аналітичного інструменту Journal Citation Reports (JCR) для оцінки і підбору журналу за необхідними параметрами. Нове у виданні JCR 2019.


- 19 листопада, вівторок 9:00 - проводить Варвара Сосєдова
>> реєстрація
- 19 листопада, вівторок 13:00- проводить Варвара Сосєдова
>> реєстрація

ТЕМА 3: Publons і ResearcherID: пошук публікацій, профіль автора і показники активності публікації
Можливі складнощі пошуку за автором і шляхи їх вирішення. Аналіз діяльності публікації вченого і групи вчених, створення і інтерпретація звітів по цитуванню (цитування, індекс Хірша та ін.). Створення, коригування і можливості профілю автора в системі Web of Science Researcher ID/Publons: публікації, метрики, рецензування.


- 20 листопада, середа 9:00 - проводить Варвара Сосєдова
>> реєстрація
- 20 листопада, середа 13:00 - проводить Варвара Сосєдова
>> реєстрація
 

СЕРІЯ 2. Оцінка ефективності наукової діяльності інструментами Clarivate Analytics
ТЕМА 1: Додаткові можливості платформи Web of Science: гранти і відкритий доступ.
Джерела інформації про грантову підтримку і відкритий доступ на платформі Web of Science Core Collection. Алгоритм пошуку грантів, оцінки лідерів і власних шансів. Використання розширеного пошуку/advanced search в Web of Science: пошукові запити, поля і оператори пошуку. Можливості пошуку в пристатейній літературі. Короткий аналіз інформації в спеціалізованих базах даних і регіональних колекціях на платформі Web of Science. Відповіді на питання слухачів.


- 26 листопада, вівторок 9:00 - проводить Ірина Тихонкова
>> реєстрація
- 27 листопада, середа 6:00 - проводить Ірина Тихонкова
>> реєстрація
 28 листопада, четвер 13:00 - проводить Ірина Тихонкова
>> реєстрація

ТЕМА 2: Оцінка діяльності публікації організації : складнощі, можливості, коректне застосування.
Аналіз публікаційної діяльності організації дозволяє виявити найбільш сильні наукові напрями, підрозділи, вчених. Порівняння власних досягнень з лідерами дозволяє побудувати стратегію розвитку організації, визначити успішні практики. Проте перейменування або авторські варіації перекладу організації призводять до великої кількості варіацій назв і не дозволяють зробити швидкий пошук усіх публікацій, що призводить до неточних оцінок і некоректних висновків про діяльність публікації. На вебінарі буде представлений детальний алгоритм створення і коригування профілю організації і розглянуті основні наукометричні показники. Відповіді на питання слухачів.


- 26 листопада, вівторок 13:00 - проводить Ірина Тихонкова
>> реєстрація
- 27 листопада, середа 9: 00 - проводить Ірина Тихонкова
>> реєстрація
- 28 листопада, четвер 6: 00 - проводить Ірина Тихонкова
>> реєстрація

ТЕМА 3: Можливості InCites: для планування наукової діяльності ученого, організації, країни.
Знайомство з аналітичним інструментом InCites: оновлений інтерфейс, метрики, показники, фільтри і обмежувачі. Застосування ресурсу для порівняльної оцінки ефективності і продуктивності організацій. Створення базових і призначених для користувача звітів на підставі повних даних і по тематиках користувача експорт результатів з Web of Science Core Collection. Оцінка ефективності співпраці на країнному і інституційному рівні. Он-лайн демонстрація. Відповіді на питання слухачів.


- 26 листопада, вівторок 6:00 - проводить Ірина Тихонкова
>> реєстрація
- 27 листопада, середа 13:00 - проводить Ірина Тихонкова
>> реєстрація
- 28 листопада, четвер 9:00 - проводить Ірина Тихонкова
>> реєстрація
 

СЕКЦІЯ 3. Практичні рекомендації по публікації в міжнародних журналах
ТЕМА 1: Як підготувати публікацію для міжнародного журналу.
Очікування редактора. Головні причини відмов в публікації. Робота з правками рецензентів. Структура наукової статті. Практичні поради по написанню основних розділів. Відмінні риси академічної англійської мови. Складання анотації. Написання заголовків. Вибір ключових слів.


- 21 листопада четвер 9:00 - проводить Валерія Курмакаєва
>> реєстрація
- 21 листопада четвер 13:00 - проводить Валерія Курмакаєва
>> реєстрація

ТЕМА 2: Можливості EndNote для роботи з бібліографією.
Процес підготовки статті для подання в міжнародний журнал. Вимоги журналів до публікації. Створення власної бібліографічної бази даних за допомогою EndNote Online. Сортування записів, створення груп і управління доступом до них. Використання шаблонів оформлення бібліографії. Використання модуля Cite - While - You - Write для Microsoft Word і створення списку літератури безпосередньо при написанні тексту.


- 22 листопада п'ятниця 9:00 - проводить Валерія Курмакаєва
>> реєстрація
- 22 листопада п'ятниця 13:00 - проводить Валерія Курмакаєва
>> реєстрація

ТЕМА 3: Як навчитися розбиратися в міжнародних журналах.
Показники якісного наукового видання. Імпакт-чинник і квартилі. Формування списку тематичних видань для публікації за допомогою Web of Science, EndNote (Match) і Journal Citation Reports. Поняття хижацького (сміттєвого, недобросовісного) журналу і його основні ознаки. Приклади хижацьких розсилок : як перевірити, куди вам запропонували прислати статтю.


- 25 листопада понеділок 9:00 - проводить Валерія Курмакаєва
>> реєстраці

- 25 листопада понеділок 13:00 - проводить Валерія Курмакаєва
>> реєстрація

 

  Увага! Просимо обов'язково прочитати або прослухати інструкцію по підключенню! Переконайтеся, що на комп'ютері встановлена операційна система вище ХР, і останні версії веб-браузерів (Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer), ввімкнені спливаючі вікна, підключені колонки або виведення звуку. Підключатися до вебінару необхідно за 10-15 хвилин до початку, введення пароля не вимагається. Презентації будуть відправлені учасникам вебінарів.  

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook