Збірна агробіологічного факультету переможець Кубку ректора НУБіП України з футболу

23 жовтня 2019 року
м. Київ, стадіон НУБіП України

   22 жовтня 2019 року на стадіоні НУБіП України відбулася фінальна гра Кубку ректора НУБіП України з футболу, який стартував 23 вересня відбірковими іграми з міні-футболу у форматі 7х7.

     Вісім збірних команд факультетів і ННІ подолали груповий етап і отримали змогу позмагатися за вихід по півфіналу спартакіади.
     В понеділок, 7 жовтня, відбулося футбольне протистояння між командами ННІ лісового і садово-паркового господарства і збірною факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК. Ініціативу в матчі одразу перехопили лісники та зберігали лідерство протягом всієї гри. У підсумку 4:0 на їх користь. 

     В другому протистоянні зійшлися команди факультетів: агробіологічного та захисту рослин, біотехнологій і екології. Агробіологи вже традиційно є лідерами змагань з футболу, тому суперникам довелося докласти максимум зусиль аби претендувати на перемогу в цьому матчі. Злагоджені командні дії і шалена підтримка вболівальників допомогли перемогти збірній агробіологічного факультету – 2:0!

     У вівторок, 8 жовтня, визначилися ще дві команди півфіналісти. У грі між збірними факультетів механіко-технологічного і землевпорядкування з перших хвилин матчу точилася запекла боротьба. Команди по черзі обмінялися результативними ударами і тримали в напруженні своїх бурхливих вболівальників до середини другого тайму, коли бомбардир збірної землевпорядкування влучно пробив по воротам суперників, чим поставив остаточну крапку у матчі – 2:1 на їх користь.

     Друга гра між командами факультетів: гуманітарно-педагогічного і юридичного запам’яталася, в першу чергу, палкою підтримкою чисельних вболівальників, а також завзяттям та жагою до перемоги обох команд, адже вони вперше подолали груповий етап і змагалися за вихід до півфіналу спартакіади. Перший тайм закінчився з нульовим нічийним рахунком, що спонукало футболістів до більш рішучих і активних дій у нападі. Така тактика досить швидко виправдала себе і майбутні юристи, виконуючи стандарт, відзначилися у воротах суперників. Ще двічі голкіпер команди гуманітарно-педагогічного факультету діставав м’яч зі своїх воріт. Гуманітарії, натомість, відповіли одним результативним ударом по воротам опонентів. У підсумку – 3:1, і юристи, в своє професійне свято, здобули історичну путівку до півфіналу.

     Півфінальні ігри були дуже напруженими і відзначилися високо тактичними і, водночас, обережними командними діями всіх збірних, адже будь-яка помилка вартувала місця в золотому фіналі.
     У першій півфінальній грі ННІ лісового і садово-паркового господарства переграло збірну юридичного факультету з мінімальним рахунком 1:0.
     У другій півфінальній грі агробіологічний факультет переміг збірну факультету землевпорядкування – 3:1.

  

     Фінальна гра Кубку ректора НУБіП України з футболу зібрала велику кількість вболівальників і гостей нашого університету. Напруга зростала щохвилини. Перший, урочистий удар у грі виконав ректор НУБіП України Станіслав Ніколаєнко, який дав старт запеклому протистоянню справжніх майстрів футбольної справи, команд учасниць золотого фіналу: ННІ лісового і садово-паркового господарства та агробіологічного факультету. Гравці обох збірних діяли дуже майстерно і злагоджено, тримаючи у напрузі своїх вболівальників до останніх хвилин основного часу, який закінчився з нічийним рахунком 1:1.

     Доля чемпіонського кубку вирішилась тільки у серії післяматчевих пенальті. Воротар агробіологічного факультету, Юрій Храмов, парирував 2 удари у свої ворота, за що отримав звання «Кращого воротаря чемпіонату» і разом з гравцями, які були більш влучними в своїх ударах принесли команді перемогу з рахунком 5:4. «Найкращим захисником чемпіонату» став Ігор Макаренко, гравець агробіологічного факультету, а звання «Кращий гравець» отримав Іван Кравченко (ННІ лісового і садово-паркового господарства), гравець збірної НУБіП України з футболу.

     Вітаємо агробіологічний факультет з перемогою та бажаємо всім учасникам змагань відчути солодкий смак перемоги! 


Олена Отрошко,

викладач кафедри фізичного виховання,

гуманітарно-педагогічного факультету

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook