Ніжинський агротехнічний інститут розпочав свій 123-й навчальний рік

4 вересня 2018 року

     Ніжинський агротехнічний інститут Національного університету біоресурсів і природокористування України – єдиний вищий аграрний заклад Чернігівщини з багатою історією та усталеними традиціями. 2 вересня, він у 123-й раз розпочав свій навчальний рік з Дня Знань, на якому відбулася урочиста посвята першокурсників у студенти. У цю важливу і неповторну мить, що відкриває нову сторінку життя, з ними поряд були їх батьки, товариші, наставники.

 

     З вітальним словом до першокурсників звернувся директор інституту Василь Лукач, який подякував за їх вибір та запевнив, що протягом навчання вони про нього не пошкодують. Побажав наснаги, самовдосконалення та жаги до знань, розвитку і змістовного дозвілля, адже, наш навчальний заклад має для цього все необхідне.

     Привітати молодь до інституту завітали шановані гості – директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Чернігівської обласної державної адміністрації Юрій Ткалич, голова Ніжинської районної державної адміністрації В’ячеслав Івашин, голова Ніжинської районної ради Олег Бузун, помічник народного депутата України Олександра Кодоли Тамара Стратілат.

 

 

     Не обійшли стороною це чудове свято і наші постійні партнери в організації та проведенні практичної підготовки і стажуванні фахівців, меценати і просто чудові люди – заступник директора з наукової та інноваційної діяльності Інституту сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН України, заслужений економіст України Анатолій Москаленко, директор приватного сільськогосподарського підприємства «Пісківське» Валерій Колоша та керівник фермерського господарства «Липоворізьке» Олексій Сутула.

     Було також приємно, що у цей день з нами були наші випускники, які нещодавно відзначили свої ювілеї: Сергій Нечаєв, який близько сорока років пропрацював у стінах нашого навчального закладу, та Михайло Савченко, який довгий час очолював комунальне підприємство «Шляховик».

     Під час свята було відзначено кращих науково-педагогічних працівників:

  • подяками Ніжинської райдержадміністрації: заступника директора з навчально-виховної роботи Ірину Демчук та старшого викладача кафедри електрифікованих технологій в аграрному виробництві Валерія Лементарьова;

  • подяками Ніжинської райради: завідувача кафедри загальноінженерних дисциплін Тетяну Федорину та завідувача кафедри природничо-математичних дисциплін Тетяну Кресан;

  • подяками інституту: завідувача кафедри аграрної економіки Інну Дворник, завідувача кафедри життєдіяльності та природокористування Світлану Сухар і старшого викладача кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Ольгу Безпалу.

 

     Несподіваною, але заслуженою, стала відзнака директора інституту Василя Лукача«Знак пошани» від Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Чернігівської обласної державної адміністрації він отримав з рук директора департаменту Юрія Ткалича.

     Для інституту завжди першочерговим завданням була поглиблена практична підготовка. То ж на сцену було запрошено наших студентів, майбутніх аграріїв, які успішно працюють на полях і фермах навчально-науково-виробничого підрозділу: Євгена Борця, Віктора Гордієнка, Сергія Гордієнка, Олексія Задерка, Владислава Кас’яна та Ярослава Любіма, яким було вручено подарунки від наших друзів та меценатів: новий спецодяг, який згодом матиме кожен працівник навчально-дослідного господарства.

     І ось настала кульмінаційна мить – посвята першокурсників. Директор інституту Василь Лукач вручив символічний ключ знань, заступник директора з навчально-виховної роботи Ірина Демчук – залікову книжку, а голова студентської ради інституту Андрій Калінін – студентський квиток. І вся зала урочисто клянеться «Присягаємо! Присягаємо! Присягаємо!».

     2018-й – рік для нас особливий тим, що інститут уперше вітав у своїх стінах майбутніх агрономів. Але слід пам'ятати, що викладачі тільки відкривають двері до знань, а увійти в них потрібно їм самим.
     У залі лунали мудрі настанови, слова вдячності батькам та влучні поради від старших колег. А яскраві художні номери від учасників гуртків художньої творчості інституту зробили сьогоднішній день яскравим і святковим.

 

 

 

     Бажаємо першокурсникам підкорити наукові вершини, брати участь у студентському самоврядування, розвиватися професійно та гордо нести звання Студент Ніжинського агротехнічного інституту!
         Здоров’я, наснаги і натхнення Вам, НАШІ ПЕРШОКУРСНИКИ!

Ірина Демчук,
заступник директора з навчально-виховної роботи
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook