На енергетичні потреби корпусу №8 запрацювала й вітроелектростанція

14 липня 2016 року

 Час акцентує увагу на енергозбереженні, джерелах поновлюваної енергії, сучасних системах перетворення електричної енергії у світло, тепло та ін. Навчально-науковий інститут енергетики, автоматики і енергозбереження протягом останніх років приділяє особливу увагу цій проблематиці в науковому, технічному і освітньому напрямах, зазначає його директор Володимир Козирський. Коштом наукових тем і за рахунок благодійників співробітники кафедри електропостачання чотири роки тому змонтували у корпусі №8 сонячну систему електроживлення освітлення фойє першого поверху та прилеглої території. 

 
Наступним кроком у цьому напрямі стало спорудження сьогодні вітроелектростанції потужністю 1500 Вт і доповнення сонячної електростанції, встановленої на даху восьмого корпусу, чотирма фотоелектричними панелями. Студенти-практиканти – Ярослав Хуторянський, Микола Савенков, Ілля Вакарчук і Каді Файс, які залучені до цієї справи, одночасно набувають надзвичайно важливий професійний досвід енергетиків.
 
 
 
 
Введення електростанції в експлуатацію дозволить забезпечити освітленням фойє, коридор і всі кафедральні та лабораторні приміщення з прилеглою територією, сприятиме розвитку навчально-наукової лабораторної бази підготовки енергетиків та збільшенню потужності засобів поновлюваних джерел енергії. Одночасно у корпусі здійснюється заміна люмінесцентних ламп на світлодіодні, що утричі знизить електроспоживання в ньому. 
 
Семен Волошин,
заступник директора 
ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook