Кафедра відтворення лісів та лісових меліорацій

Виховна робота

Сучасний етап розвитку суспільства потребує особливої уваги до формування духовної сфери випускника вищої школи. Сьогодні як ніколи вимагається створення умов для прояву вільної, творчої і моральної особистості, яка володіє інтелігентністю у повному об'ємі її класичних якостей. Становлення такої особистості можливе тільки при збереженні і відродженні духовно-історичних цінностей своєї країни, пріоритетного розвитку фізичної культури, науки і освіти як необхідних джерел прогресу суспільства з гарантованим майбутнім. Формування національної інтелігенції, сприяння збагаченню і оновленню інтелектуального генофонду нації, виховання її духовної еліти ‒ завдання, що стоїть перед вищими навчальними закладами на одному рівні з підготовкою висококваліфікованих фахівців.
Виховна робота, що проводиться кафедрою у стінах вишу, так і за межами аудиторії, забезпечує актуалізацію теоретичних знань студентів, спрямовує їх у практичну площину, звертає увагу молоді на найгостріші соціальні проблеми сьогодення, формує їх соціальну зрілість. У цьому процесі задіяні 14 науково-педагогічних працівників кафедри, окрім того, згідно з наказом на 2016/2017 навчальний рік наставниками академічних груп на напрямі «Лісове і садово-паркове господарство» 1 курсу 1 групи є доцент Кайдик О.Ю., наставником 1 курсу 2 групи – старший викладач Кайдик В.Ю. та наставником 1 курсу 3 групи скороченого терміну –доцент Дударець С.М. Завідувач кафедри, проф. Маурер В.М. є наставником груп магістрів за програмами „Поновлення та розведення лісу” і „Декоративне розсадництво”. Керівництво студентами магістратури програми «Лісова меліорація» здійснює професор кафедри Юхновський В.Ю.

Викладачі здійснюють контроль навчальної та організацію виховної і спортивно-масової роботи, проводять екскурсії для студентів інституту у Національний ботанічний сад ім. М.М. Гришка, Національний дендрологічний парк НАН України «Софіївка» та у виробничі і науково-дослідні господарства України (ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція», державні підприємства «Київська лісова науково-дослідна станція», «Тетерівське ЛГ», «Уманське ЛГ»).

  

Дипломники та гуртківці кафедри в дендропарку «Софіївка» Та ДП «Уманське ЛГ»

Учасники виїзних науково практичних семінарів в ДП «Київська ЛНДС»

Викладачі кафедри залучають студентів інституту до участі у Всеукраїнській акції «Майбутнє лісу у твоїх руках»; проводять науково-пізнавальну виховну роботу з учнями молодших класів Київської школи ліцею та середньої школи с. Івниця Андрушівського району Житомирської області; здійснюють супровід та сприяють адаптації на виробництві випускників кафедри за магістерськими програмами «Поновлення та відтворення лісу» і «Декоративне розсадництво».

  

Виховна робота з учнями підшефних шкіл м. Києва

 Завідувач кафедри тренує збірну команду ННІ ЛіСПГ, неодноразового чемпіона і призера чемпіонатів університету, переможця та учасника Всеукраїнського Кубка «Юність Посулля».

Збірна команда інституту Переможець Всеукраїнського Кубка «Юність Посулля» 2016 р. з чемпіоном Олімпійських ігор з баскетболу в Мюнхені Анатолієм Поливодою

Не залишає кафедра осторонь і культурно-виховний напрям. Так, доцент кафедри Соваков О.В., який є заступником директора ННІ ЛіСПГ з навчальної та виховної роботи, здійснює керівництво вокально-інструментального ансамблю інституту «Listen» та студентською газетою «Лісфакти», де обдаровані творчими здібностями студенти мають змогу втілити свої ідеї у життя. Для прикладу, головним редактором, дизайнером та репортерами газети є самі студенти, які вже з перших курсів вчаться у своїх статтях літературною та науковою мовами висвітлювати основні проблеми і перспективи студентського життя та лісової галузі.

 

 

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook