Кафедра відтворення лісів та лісових меліорацій

Міжнародна діяльність

Міжнародна діяльність кафедри спрямована на налагодження співробітництва із навчальними, науковими, виробничими закладами з метою обміну досвідом і знаннями у сфері лісових культур, лісового й декоративного розсадництва, лісових меліорацій та агролісівництва, а також залучення міжнародних грантів для реалізації спільних наукових досліджень.
У рамках міжнародної діяльності студенти кафедри Катерина Тосенко та Катерина Королевська під керівництвом асистента Г.О. Лобченко прийняли участь у щорічному зльоті студентів-лісівників Northern Europe Regional Meeting 2016 (NERM’16) під патронатом осередку Міжнародної асоціації студентів-лісівників (IFSA) «Šalkone» Латвійського сільськогосподарського університету. У заході взяли участь представники 11 країн – Італії, Литви, Німеччини, Польщі, Словаччини, Туреччини, Фінляндії, Чехії, Швеції, України та приймаючої сторони. З особливим інтересом учасниці заходу познайомилися з найбільшим у Прибалтиці деревним розсадником «Strenči» та дендрарієм «Kalsnavas», також дослідницьким центром Latvian State Forest Research Institute «Silava». З останнім заплановано налагодити наукове співробітництво.

Професор кафедри В. Ю. Юхновський виступив із доповіддю на ІІ Міжнародній Літній школі «Досягнення сучасних природничих наук для забезпечення сталого розвитку суспільства», організованій нашим університетом спільно із Вроцлавським природничим університетом у Польщі. Ідеї розвитку агролісівництва в Україні, які були висвітлені у лекції професора на тему «Екологічне використання земель в контексті розвитку агролісівництва», зацікавили іноземних колег і викликали масу запитань. У перспективі очікується на вступ ГО «Асоціація агролісівників України», яку очолює В.Ю. Юхновський, до European agroforestry federation.


Асистент кафедри Г. О. Лобченко із доповіддю про лісове господарство та агролісівництво України прийняла участь у міжнародному симпозіумі International Forestry Students‘ Symposium (IFSS)-2016, організованого місцевими осередками IFSA LC BOKU з Відня та IFSA LC Freising з Мюнхену Міжнародної асоціації студентів-лісівників (IFSA), що відбувався в Австрії та Баварії. З ряду об’єктів, що відвідали учасники протягом 16-денного симпозіуму, значний інтерес викликали підприємство-розсадник "LIECO", що займається вирощуванням контейнерних культур сіянців для потреб лісового господарства, комунальні ліси BergweltTirol із організацією туризму і водозабезпечення, побачити на власні очі реалізацію проекту щодо влаштування гідротехнічних споруд, а також була можливість обговорити майбутнє лісів світу із представниками IUFRO.

Кафедр співпрацює з ДНІ «Інститут лісу НАН Білорусії», Архангельським державним технічним університетом, Інститутом грунтознавства та рослинництва (м. Пулава, Польща) та Бюро лісового насінництва Польщі. За допомоги директора Бюро Річарда Дзялука кафедрою підготовлено низку нових нормативів та ДСТУ з лісокультурної справи.
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook