Факультет конструювання та дизайну

Історія факультету

         Історія факультету конструювання та дизайну розпочинається з 1996 року, коли на базі факультету механізації сільського господарства, з метою підготовки фахівців з конструювання і випробування сільськогосподарської техніки, було відкрито нову спеціальність – "Сільськогосподарські машини", яку пізніше перейменували на "Машини та обладнання сільськогосподарського виробництва".

У червні 2001 року рішенням Вченої ради університету було створено факультет сільськогосподарського машинобудування. У 2003 році його було перейменовано на факультет конструювання та дизайну.

З 2006 року на факультеті здійснюється підготовка фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня „Магістр” зі спеціальності „Обладнання лісового комплексу”. У зв’язку з початком підготовки фахівців з двох спеціальностей "Машини та обладнання сільськогосподарського виробництва" та „Обладнання лісового комплексу” з 2006 року факультет перейменували на конструювання і дизайну машин та обладнання сільського і лісового господарства.

З 2011 року факультет носить назву конструювання та дизайну машин і систем природокористування. В 2015 році до факультету було приєднано напрям підготовки «Будівництво» і спеціальність «Промислове та цивільне будівництво» і факультет знову отримав назву конструювання та дизайну.

За період існування факультету його очолювали: доктор технічних наук, професор В.О. Дубровін (2001 р.); кандидат технічних наук, доцент А.І. Окоча (2001-2003 рр.); кандидат технічних наук, доцент К.Г. Лопатько (2003-2005 рр.); кандидат технічних наук, доцент В.Б. Онищенко (2005-2010 рр.); кандидат технічних наук, доцент І.Л. Роговський (2010-2012 рр.); кандидат технічних наук, доцент О.А. Марус (2012-2015 рр.). З березня 2015 року деканом факультету призначено кандидата технічних наук, доцента Ружила З.В.

Професор

Дубровін В.О.

Доцент

Окоча А.І.

Доцент

Лопатько К.Г.

Доцент

Онищенко В.Б.

Доцент

Роговський І.Л.

Доцент

Марус О.А.

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook