Свято смаку та традицій: дегустація до Дня працівників харчової промисловості на факультеті харчових технологій
 
			21 жовтня в білій залі Центральної їдальні відбулася смачна й надзвичайно атмосферна подія — дегустація до Дня працівників харчової промисловості, організована факультетом харчових технологій та управління якістю продукції АПК.
Цього року студенти продемонстрували не лише свої кулінарні вміння, а й глибоку повагу до традицій різних регіонів України. Усі курси факультету долучилися до створення справжнього гастрономічного свята, приготувавши страви, які репрезентують національні особливості кухні своїх обраних областей.







🔹 1 курс:
1 група – Харківщина
2 група – Тернопільщина
3 група – Херсонщина
4 група – Івано-Франківщина







🔹 2 курс:
1 група – Київщина
2 група – Закарпаття
3 група – Черкащина
4 група – Буковина





🔹 3 курс:
Студенти об'єдналися та підготували страви Запоріжжя
🔹 4 курс:
1 група – Вінничина
3 група – Львівщина
🔹 Магістри:
Представили колоритну кухню Одещини
Кожна група приготувала три традиційні страви та один напій, які не залишили байдужими жодного гостя. Всі охочі мали змогу спробувати регіональні смаколики, дізнатися більше про кулінарні традиції нашої країни та відчути єдність культурного спадку України.



Головними дегустаторами нашого свята стали:
Лариса БАЛЬ-ПРИЛИПКО — доктор технічних наук, професор, декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України;
Максим ГУДЗЕНКО — доцент кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК;
Юлія КРИЖОВА — доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів;
Людмила ТИЩЕНКО — доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів;
Валентина ІСРАЕЛЯН — доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів;
Олена ОЧКОЛЯС — доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів;
Тетяна БРОВЕНКО — доцент кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції.








Гості-дегустатори щиро похвалили всіх учасників за високий рівень підготовки, кулінарну майстерність, ентузіазм і кмітливість. Вони відзначили креативність студентів та підхід до презентації страв. Усі учасники були нагороджені дипломами та подарунками, як подяка за старання та любов до обраної справи.
Також дегустація була відкритою для всіх охочих — кожен гість міг завітати та спробувати страви будь-якого регіону, обмінятися враженнями й отримати справжнє гастрономічне задоволення.












Атмосфера заходу була теплою та дружньою. Лунали щирі усмішки, звучали компліменти студентам за майстерність і креативність, а страви – мов справжні витвори мистецтва – дивували своїм смаком і подачею.
Щиро дякуємо адміністрації факультету за підтримку, а також висловлюємо глибоку вдячність Збройним силам України — завдяки вам ми маємо можливість навчатися, творити та святкувати під мирним небом.
Зі святом, шановні працівники харчової промисловості!