Студентка Яна Прохоренко: моє покликання ‒ психолог

January 2, 2020

 

    Не можу повірити, що перший семестр навчання в НУБіП України на спеціальності «Психологія» так швидко минув. За цей короткий період мого життя в стінах університету я відчула підтримку та високу компетентність викладачів, котрі не тільки якісно доносять матеріал, а й люблять свою справу.

     Працювати й розвиватися легше тоді, коли ти перебуваєш у колі своїх однодумців – підтвердженням цього є двадцять шестеро моїх одногрупників, які з кожним днем все глибше пізнають психологію людини та прагнуть до набуття нових знань і вмінь.
     Проявити свою креативність і більше дізнатися один про одного допомагають різні творчі та мистецькі заходи на факультеті. «Дебют першокурсника» ‒ дав змогу побачити кожного в колективній роботі, а також допоміг розгледіти різні особистісні грані. Я отримала неймовірне задоволення від пережитих емоцій на святі першокурсників.

     Також була приємно вражена, коли дізналася, що на кафедри діє проект «School of Practical Psychology». Адже, на мою думку, окрім теоретичного навчання дуже цінним є набуття досвіду, практичне навчання для майбутнього психолога. Я відвідала ряд майстер-класів у рамках проекту. Ця школа дала мені можливість дізнатися більше про роботу з різним соціальними категоріями. Наприклад, під час майстер-класу «Психологічний супровід суб'єктів навчально-виховного процесу в системі інклюзивної освіти» психолог поділилася своїм унікальним досвідом роботи з дітьми-аутистами та їх батьками. Фахівець надала цінну інформацію щодо реалій роботи з такими клієнтами.

     Під час проведення ще одного майстер-класу вже із системної сімейної психотерапії я, як і решта майбутніх психологів, мала можливість проаналізувати власні сімейні взаємостосунки. На власному досвіді познайомилася з базовими принципами системної психотерапії.

     Отож із гордістю можу стверджувати ‒ мої очікування щодо навчання на психолога в НУБіП України виправдані!

Яна Прохоренко,
студентка першого курсу
спеціальності «Психологія»

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook