Закріплюємо теоретичні знання на практиці за європейським технологіями

September 25, 2017

Компанія ТОВ «Євраліс Семенс Україна» разом з партнер- компаніями КУН, БАСф, Уніфер та УАПК провели «День Європейських технологій»  (Полтавська обл., Пирятинський р-н.), де ознайомили присутніх з інноваційними розробками в селекції кукурудзи, соняшнику, сої та сорго. Зокрема, були представленні інновації в селекції кукурудзи Tropical Dent – це гібриди з різним ступенем кременистості, що поєднує в гібриді F1 кращі властивості зубовидної та кременистої групи. Дані гібриди характеризуються стабільною врожайністю, високою екологічною пластичністю та швидкими темпами вологовіддачі зерном при дозріванні. Особливу увагу фахівці компанії приділили характеристикам гібридів кукурудзи «Золота лінія», які формують стабільну врожайність в різних ґрунтово-кліматичних зонах. Для умов з дефіцитом ґрунтової вологи та повітряної посухи були представлені гібриди кукурудзи з селекційної програми Roots Power, рослини яких, за гострого дефіциту доступної вологи здатні формувати економічно обґрунтований рівень урожайності.

Крім генетичних та біологічних особливостей гібридів представники компанії розкрили особливості елементів ресурсозберігаючої та інтенсивної технологій вирощування гібридів кукурудзи з урахуванням ґрунтово-кліматичних умов та матеріально-ресурсного забезпечення господарств.

Цікавими та науково ємкими були польові презентації з характеристики гібридів соняшнику. Так, фахівці Євраліс Семенс детально охарактеризували сучасні технології вирощування соняшнику. Зокрема, класична, CLEARFIELD та ClearfieldPlus, а також експрес технології. Присутнім була представлена інноваційна розробка – це гібриди OR-MASTER, які мають три рівні генетичної стійкості до вовчка соняшникового (Oroban checumana Wallr.).

Значний інтерес виявили презентації посівів сорго та сої, де були представленні дослідження впливу норм висіву насіння та способів сівби на формування елементів структури врожаю.

Представниками компанії УАПК була представлена в роботі ґрунтообробна техніка КУН, де присутні ознайомилися з агротехнологічними характеристиками агрегатів. Інноваційні варіанти систем догляду за посівами були представлені фахівцями компаній БАСФ та Уніфер.

 

 

Володимир Мокрієнко,

 доцент кафедри рослинництва

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook