Студенти НУБіП України пройшли навчання в літній школі „Мехатроніка в машинобудуванні”

3 July 2017, 8:28

 

З 19 по 24 червня на базі Національного технічного університету України „Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського” проходила літня школа „Мехатроніка в машинобудуванні”, участь у якій прийняли студенти інженерних спеціальностей багатьох вишів України. Серед учасників були і два студенти НУБіП України: Руслан Кульпін (факультет конструювання та дизайну) і Михайло Сподоба (навчально-науковий інститут енергетики, автоматики і енергозбереження).

C:\Documents and Settings\Комп\Рабочий стол\20170623_100937.jpg

За короткий час студенти опанували достатньо великий об’єм знань. Це і основи теорії графів, і алгоритми побудови мехатронних систем, і програмування мікроконтролерів на різних мовах та інші. Отримані знання були закріплені на практиці. Студенти кожного дня виконували лабораторні роботи на сучасному обладнанні фірми Festo: складали та налаштовували пневмоелектричні схеми, перевіряли та аналізували їх роботу, вчились писати програмний код. Обов’язковим елементом проходження навчання було виконання домашньої роботи. Звичайно не обходилось і без помилок. Однак, досвідчені викладачі, які проводили школу, вчили студентів знаходити помилки і виправляти їх.

Руслан і Михайло навчаються на інженерних спеціальностях, які в поєднанні і формують мехатроніку – науку про „розумні” машини. Взаємодопомога наших студентів під час проходження підготовки відіграла ключову роль у вирішенні складних завдань літньої школи.

C:\Documents and Settings\Комп\Рабочий стол\20170623_174939.jpg

Зазначимо, що це вже вдруге студенти НУБіП України приймають участь у цьому заході. Минулого року наш виш представляли студенти факультету конструювання та дизайну Валерій Кулінський та Олексій Стехно. Тому участь у літній школі „Мехатроніка в машинобудуванні” для конструкторів є вже традиційною.

„Було не просто” – говорять хлопці про навчання у літній школі. Однак, у Руслана та Михайла залишились лише позитивні враження від участі у цьому заході. І це не дивно, адже отримані у НУБіП України ґрунтовні знання дали змогу їм пройти інтенсивний курс підготовки. Це – іще одна щаблина до формування сучасного інженера, який може вирішувати складні технічні завдання та створювати нову техніку і технології.

 

 

Заступник декана факультету

конструювання та дизайну

Юрій Ромасевич


 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook