Співпраця факультету тваринництва та водних біоресурсів із закордонними партнерами продовжується

June 5, 2017

  Співпраця між науковими і науково-дослідними установами різних країн світу є невід’ємною складовою науково-технічного процесу, адже саме вона дозволяє людям з різних країн обмінюватися своїм досвідом і науковими думками. Факультет тваринництва та водних біоресурсів завжди підтримував гарні стосунки з багатьма науковими установами світу. І ось нещодавно, 30-31 травня 2017 року, у Литві відбулася ХVIII Балтійська міжнародна науково-практична конференція з розведення тварин, яка проходить кожні два роки. У рамках співпраці між інститутом тваринництва Литовського університету наук про життя та нашим факультетом у роботі конференції взяли участь завідувач кафедри генетики, розведення та біотехнології тваринАндрій Гетя та старший викладач кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарствіСергій Грищенко

     Науковці з 10 країн світу (Бельгії, Голландії, Литви, Латвії, Естонії, Люксембургу, Данії, Польщі, Фінляндії та України) на планерному і секційних засіданнях упродовж двох днів напруженої роботи обговорювали сучасний стан і перспективи розвитку галузі тваринництва у світі, окреслюючи актуальні питання сьогодення: європейську програму розвитку тваринництва до 2020 року, системи розведення локальних порід тварин у різних країнах та роль мікросателітних маркерів у цих процесах, вплив магнітних полів на молочну продуктивність сільськогосподарських тварин, якість продукції тваринництва та ін. Представники факультету у своїх доповідях розповіли європейській спільноті про системи розведення тварин в Україні та роль різних асоціацій у процесах виробництва продукції тваринництва.

  

    Попередньо науковцями з різних країн були досягнуті домовленості про спільну участь у наукових проектах. На завершення конференції відбувся показ наукових лабораторій Інституту тваринництва (м. Байсогала), які оснащені сучасним обладнанням для проведення різноманітних досліджень у галузі тваринництва. 

Наталія Грищенко, 
старший викладач кафедри 
технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook