ФАКУЛЬТЕТ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ПЛАНУЄ СВОЄ МАЙБУТНЄ І ЗУСТРІЧАЄ ГОСТЕЙ

March 30, 2017
м. Київ, НУБіП України, навч. корпус № 12, 19

30 березня 2017 року, на запрошення декану факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Національного університету біоресурсів та природокористування України професора Лариси Баль-Прилипко відвідали майбутні абітурієнти – учні 11 та 10 класів середньої спеціалізованої І-ІІІ ступенів школи № 307 з поглибленим вивченням природничих наук Деснянського району м. Києва.

Попередньо, доцентом кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції Наталією Мєдвєдєвою була проведена профорієнтаційна робота та досягнуто домовленість про співпрацю з директором школи Іриною Лапікою.

 

 

 

Як добра господиня до зустрічі підготувалась декан факультету д.т.н. професор Лариса Баль-Прилипко. Згідно раніше наміченої програми проведення Дня відкритих дверей факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, учнів зустріли в холі 12 корпусу декан Баль-Прилипко  Л.В., заступник декана Слободянюк Н.М., завідувач кафедрою стандартизації та сертифікації с.-г. продукції Сухенко В.Ю., доцент Мєдвєдєва Н.А., голова студентської ради факультету Богдан Субота.

 

 

Початок зустрічі відбувся у конференц-залі де нашим гостям, які приїхали зі своїми класними керівниками Людмилою Коваль та Тетяною Литвиненко, були роздані інформаційні матеріали про університет, підготовче відділення та проведення олімпіади НУБіП України. Особливо було наголошено про можливість отримання 20 додаткових балів до сертифікатів ЗНО та 10 додаткових балів при успішному закінченні підготовчих курсів університету.

 

Лариса Вацлавівна за допомогою презентації провела віртуальну екскурсію про життя студентів НУБіП України, зокрема про участь у наукових дослідженнях, проходженні виробничої практики, проведення свят, спортивних змагань та загального суспільного життя у гуртожитках.

Дуже добре що учні школи приїхали у гості разом з батьками, деякі з них вже одразу були вражені тими можливостями та горизонтами, які відкриються їхнім дітям завдяки здобутим на факультеті спеціальностям.

Гостями було завдано багато питань, які стосувались навчання, проходження практик у Німеччині, Франції, Італії, стажування у Норвегії та інших країнах. Наші відвідувачі навіть проїжджаючі до 12 корпусу були вражені територією університету, її величчю, красою та чистотою.

 

Потім учні середньої спеціалізованої школи № 307 відвідали відомий музей Анатомії НУБіП України, аналогів якому не існує в Україні та за її межами.

 

Музей розташований на кафедрі анатомії тварин імені академіка В. Г. Касьяненка, яку очолює доктор ветеринарних наук, професор Олег Мельник, що і допоміг майбутнім абітурієнтам ознайомитись з експонатами цього унікального музею.  

Музей Анатомії налічує близько 1 000 експонатів, які завезені туди з усього світу. Деякі представлені позиції мають свою історію, наприклад, Київський зоопарк часто користується послугами факультету ветеринарної медицини та віддає своїх рідкісних тварин після їх смерті саме до цього музею. Оригінальність цього музею полягає в тому, що у більшості випадків відтворено буденне життя тварин, тому споглядати на інсталяції молоді було особливо цікаво.

Продовження Дня відкритих дверей нашого факультету відбулось у навчальній лабораторії з технології переробки м’яса, яка розташована у 19 корпусі.

 

 

 

Під час проведення лабораторного заняття з бакалаврами факультету, учні школи ознайомились з правилами проведення органолептичної оцінки якості ковбасних та борошняних виробів.

 

 

Студенти бакалаври, у яких саме було заняття з набуття практичних навичок й вмінь при визначенні кількості клейковини та її якості в пшеничному борошні із задоволенням пояснювали учням мету та зміст цієї лабораторної роботи. Лариса Вацлавівна, професор, доктор технічних наук,  постійний експерт з харчової продукції програми «Сніданок з 1+1» безпосередньо розповіла про визначення якісних показників готової продукції. Наприкінці зустрічі пройшла дегустації та наші гості отримали відповіді на всі свої запитання.

Задоволенні, щасливі та веселі майбутні абітурієнти нашого університету дякували за гостинність, цікаву і корисну  інформацію, смачну дегустацію та виділений автобус, який з комфортом доставив учнів назад до дому. 

 

Володимир Шапошнік,
доцент кафедри стандартизації
та сертифікації с.-г. продукції


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook