Україна - Чехія: НУБіП продовжує співпрацю з підприємством «Бруннталлєр»

19 February 2017, 6:23

 17 лютого 2017 року. Логічним продовженням вчорашньої зустрічі керівництва університету з міністром сільського господарства Чехії Маріаном Юречком стала пролонгація договору про співпрацю між НУБіП і підприємством «Бруннталлєр». Відповідний документ підписами скріпили ректор Станіслав Ніколаєнко і очільник чеської фірми Петр Жировницьки.

     А починалося все більш як двадцять років тому, коли студент зооінженерного факультету Вадим Кондратюк вперше потрапив на виробничу практику на «Брунналлєр» – один з провідних виробників систем та обладнання для тваринницьких об’єктів. Побачене настільки вразило, що, вже ставши деканом факультету тваринництва та водних біоресурсів, він активував цю співпрацю, і десять років тому було підписано відповідну угоду. А зараз керівник «Бруннталлєр» завітав до університету, аби її продовжити.

     Як там організовують виробничу практику для наших студентів, розповідає Петр Жировницьки. За його словами, щороку підприємство приймає шестеро хлопців: їх розбивають на пари і кожна по черзі працює на свинарстві, скотарстві і монтажеві обладнання. Таким чином вони проходять повний цикл підготовки.

     Станіслав Ніколаєнко розповів про можливості університету і запросив представників «Бруннталлєр» на святкування традиційного Дня університету. Подякувавши, Петр Жировницьки пригадав слова Маріана Юречка, сказані вчора у неофіційній обстановці: найбільше враження від його візиту в України справив саме НУБіП.

     Своєрідним подарунком до десятиріччя співпраці стала готовність наших чеських партнерів безоплатно надати обладнання для птахоферми факультету тваринництва та водних біоресурсів.

 

Валентин Обрамбальський

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook