Випуск! Випуск! Випуск!

July 5, 2016

     Сьогодні, 5 липня 2016 р., 281 випускник агробіологічного факультету отримали дипломи «Бакалавра», серед них 202 - денної і 79 – заочної форми навчання. 

     Привітати випускників прийшов ректор НУБіП України, професор Ніколаєнко С. М. З вітальним і напутнім словом Станіслав Миколайович звернувся до випускників і навчально-педагогічних працівників агробіологічного факультету. Він відзначив престижність навчання в Національному університеті біоресурсів і природокористування України, рейтинг і світове визнання якого зростають з кожним роком. Ректор підкреслив цінність і значення набутої кваліфікації, адже аграрний сектор забезпечує третину ВВП нашої країни, наголосив на важливості постійної праці над собою і в навчанні, й у виробництві, бо вимоги виробництва зростають, а знання швидко старіють. Станіслав Миколайович закликав випускників ставити високі цілі й досягати поставленої мети. Кращим серед кращих ректор вручив дипломи з відзнакою.

З напутнім словом і привітаннями до випускників звернувся декан агробіологічного факультету, професор Забалуєв В. О. «Є професії модні, а є професії вічні» - сказав у своїй промові Віктор Олексійович. Після щирих слів привітання випускникам він наголосив, що цей диплом – неабияке досягнення, але це лише початок великого шляху самостійного життя, й, незалежно від того, чи продовжить випускник навчання, чи піде у виробництво, кожен повинен працювати сумлінно, удосконалювати себе, і не забувати про рідний факультет.

     Слова привітань, щирих добрих мудрих побажань випускникам висловили завідувачі випускаючих кафедр. Професор Кондратенко Тетяна Єгорівна (кафедра садівництва) привітала від членів Державної екзаменаційної комісії випускників і батьків, на власному прикладі зазначила важливість постійного навчання й роботи над собою.

     Професор Подпрятов Григорій Іванович (кафедра технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва ім. проф. Б.В. Лесика) відмітив високий рівень підготовлених фахівців, потрібність й актуальність набутої кваліфікації в сучасному виробництві.

     Доцент Жемойда Віталій Леонідович (кафедра генетики, селекції і насінництва) наголосив на важливості фахівців-селекціонерів у вітчизняному й світовому виробництві.

    Професор Балаєв Анатолій Джалілович (кафедра ґрунтознавства та охорони ґрунтів ім. проф. М. К. Шикули) відзначив роль ґрунтознавців і агрохіміків у рослинницькій галузі й у збереженні родючості ґрунтів нашої держави.

    Кожен із завідувачів відмітив особливості й позитивні сторони своєї спеціалізації, запросив на подальше навчання й виконання магістерської роботи.
   За лічені хвилини випускники отримають дипломи. Віднині вони можуть стати на стежину самостійного життя як кваліфіковані агрономи-технологи й реалізувати себе у виробництві. Але на них чекає й інша дорога – навчання й набуття освітньо-кваліфікаційного рівня «Магістр» за однією із спеціальностей – «Агрономія» (спеціалізації: «Агрономія», «Агрохімія і ґрунтознавство», «Селекція і генетика сільськогосподарських культур») «Садівництво та виноградарство» (спеціалізації «Овочівництво» «Садівництво»). І вже від завтра треба продовжувати готуватися до вступних випробувань і подавати документи. Але ж то лише завтра, а сьогодні – таке довгоочікуване свято. І це свято традиційно організувала адміністрація агробіологічного факультету і самі випускники. Ведучими свята були Бондаренко Тетяна йПопович Сергій.Художніми номерами нових бакалаврів привітали студентка 2 курсу Глущенко Аліна, випускники Мельник Марія, Стратейчук Сергій, Федючик Катерина, Таран Діана, Куца Аліна. Якимець Віталій звернувся зі словами вдячності й щирих побажань до викладачів і співробітників факультету і до своїх колег, а ще – виконав гімн факультету, який підхопили усі присутні.

             

     І нарешті довгоочікувана хвилююча мить – заступник декана Завгородній Володимир Миколайович зачитує наказ ректора про відрахування з числа студентів у зв’язку із закінченням навчання і оголошує про вручення дипломів. Вручення проводили декан факультету, заступники декана, завідувачі випускаючих кафедр. І кожному випускникові знайшлися свої неповторні слова, бо кожен із них за ці 4-5 років став рідною дитиною, бо кожен із них – неповторний.
     

   

     Ось він – ламінований документ. За ним – роки студентського життя, лекції, практичні, лабораторні заняття, практики, юнацька безтурботність і безсонні ночі на час сесії, а попереду – ціле доросле життя, і нехай цей диплом дасть право ступити в те життя з вищого щаблю.

   

     

В добрий час, випускники!!!

Ми чекаємо вас студентами магістратури.

Доцент кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва Пасічник Н. А.


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook