Увага! Оголошено конкурс проєктів фундаментальних та прикладних наукових досліджень і науково-технічних (експериментальних) розробок на 2024 рік!

September 14, 2023

 

  Шановні колеги, з 12 вересня 2023 р. в університеті оголошується перший етап конкурсного відбору проєктів фундаментальних наукових досліджень, прикладних наукових досліджень, науково-технічних (експериментальних) розробок, виконання яких розпочнеться у 2024 р. за рахунок коштів державного бюджету.

  Конкурс проводиться відповідно до Положення про проведення конкурсного відбору проєктів наукових досліджень і науково-технічних (експериментальних) розробок, затвердженого наказом МОН України від 04 жовтня 2022 р. № 885 (зі змінами), з урахуванням тематики наукових досліджень і науково-технічних (експериментальних) розробок МОН України на 2022-2026 рр., затвердженої наказом МОН України від 03.02.2022 р. № 19 (зі змінами), пріоритетної тематики при проведенні конкурсів фундаментальних наукових досліджень, прикладних наукових досліджень та науково-технічних (експериментальних) розробок у 2023 році, затвердженої наказом МОН України від 07.09.2023 р. № 1104.

  Перевага при відборі надаватиметься проєктам, спрямованим на вирішення нагальних проблем оборони, безпеки, економіки та суспільства України.
  Тривалість виконання:

  • для досліджень – до 36 місяців;
  • для розробок – до 24 місяців.

  Максимальна вартість наукового проєкту на рік має становити: 800 тис. грн для теоретичних робіт; 1200 тис. грн (у т.ч. щонайменше 20% на придбання матеріалів/реактивів/комплектуючих) − для експериментальних робіт.

Керівники та учасники проєктів:

авторизуються самостійно в Національній електронній науково-інформаційній системі. Інструкції щодо роботи в системі для керівників та виконавців опубліковані в розділі «Модуль конкурсів» за покликанням: https://nauka.gov.ua/information/;
через інформаційну систему подають згоду на участь та (за необхідності) обґрунтування щодо залучення додаткових докторів наук, а також довідку з бухгалтерської служби встановленого зразка.
  Проєкти досліджень або розробок подаються до участі у конкурсі оформлені відповідно до форм, що додаються.

  До участі у конкурсі не допускаються проєкти, у яких зазначений тип наукової роботи не відповідає його змісту та результатам; мета і завдання проєкту мають суто методичну спрямованість; відсутній або необґрунтований розрахунок вартості дослідження та розробки.
  Науковець може бути керівником тільки в одному дослідженні або розробці, враховуючи й ті, що розпочаті в минулі роки і продовжуватимуться у 2024 році, а учасник проєкту може бути залучений лише до 2-х заявок.

 

  Обговорення проєктів НДР відбувається у наукових колективах, на кафедрах. Директори НДІ/заступники директорів ННІ з наукової роботи, заступники деканів факультетів з наукової роботи здійснюють відбір проєктів НДР згідно з «Положенням про проведення конкурсного відбору проєктів науково-дослідних робіт у Національному університеті біоресурсів і природокористування України» і подають до науково-організаційного відділу НДЧ (корп. 3, кім. 215) зведений перелік проєктів та витяги з протоколів наукової ради наукового структурного підрозділу.

  Керівникам наукових проєктів до 19 вересня подати до науково-організаційного відділу НДЧ скориговані примірники проєкту дослідження та/або розробки разом з комплектом необхідних документів для проведення експертного оцінювання.
  Розгляд та обговорення проектних заявок за участю керівників (відповідальних виконавців) відбуватиметься за графіком 20-22 вересня 2023 р.

УВАГА!

  14 вересня 2023 року о 1600 буде проведений семінар щодо оформлення наукових проєктів та введення їх у систему (корп. 3, кім. 201).

  Обов’язкова присутність на семінарі керівників (відповідальних виконавців) поданих проєктів, директорів НДІ, заступників деканів факультетів/директорів ННІ з наукової роботи!

 

Володимир ОТЧЕНАШКО,
начальник науково-дослідної частини

 

Перелік тематичних напрямів: https://nauka.gov.ua/information/2023-main/
Тематики наукових досліджень/розробок: https://mon.gov.ua/ua/npa/pro-zatverdzhennya-tematiki-naukovih-doslidzhen-i-naukovo-tehnichnih-eksperimentalnih-rozrobok-ministerstva-osviti-i-nauki-na-2022-2026-roki 

Згода основних виконавців

Фiнансове обгрунтування витрат для виконання проекту

Штатний розпис (зразок)

Калькуляцiя (зразок)

пос.окл. з доплат.з 01.01.2023 р.

Довідка з бухгалтеськоі служби
 

 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook