Початок весняного семестру на кафедрі селекції

10 February 2023, 11:16

   Карантин, війна, ніщо не завадить навчанню в Національному університеті біоресурсів і природокористування України. Чергування очного та дистанційного навчання вже стало звичним для студентів та викладачів університету. Тому ніщо не завадило розпочати 6 лютого 2-й навчальний семестр 2022-2023 року.

   На кафедрі генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського навчальний семестр розпочався з дисципліни "Селекція та насінництво гетерозисних гібридів". 

  Гетерозис широко використовується у селекційні практиці для створення гібридів з комплексом цінних господарсько цінних ознак. Пріоритетними напрямками є дослідження з підвищення продуктивності, технологічних показників, стійкості до несприятливих кліматичних умов, збудників хвороб та шкідників, а також забезпечення пристосованості до інтенсивних технологій вирощування. Перевага в селекційних програмах надається гібридам F1, які орієнтовані на конкретні екологічні та виробничі ситуації.

   Молоді агрономи вчаться орієнтуватись в концепціях гетерозису та закономірностях його прояву. Вони знатимуть типи гібридів та технологію селекційного процесу їх створення. Проходження курсу передбачає освоєння методів промислового виробництва гібридного насіння польових культур на фертильній та стерильній основі.

   Не менш важливою є "Сільськогосподарська мікробіологія та вірусологія", яка є однією із фундаментальних та основних дисциплін біології, яка вивчає світ мікроорганізмів і є теоретичною і практичною підготовкою студентів щодо закономірності розвитку, життєдіяльності груп мікроорганізмів, вивчає походження, еволюцію та властивості патогенних мікроорганізмів, роль нормальної мікрофлори, закономірності взаємодії мікроорганізмів з макроорганізмом захисну систему та механізми проти інфекційної стійкості, методи діагностики, принципи лікування та специфічної профілактики інфекційних захворювань. Їх роль і значення в процесах кругообігу речовин в природі з метою регулювання останніх на благо людству.

   

З амбіціями та вірою в перемогу разом набираємося сил і знань, щоб побудувати щасливе майбутнє. 

Новий навчальний семестр розпочався!

Все буде Україна!

Ірина Шпакович,
асистент кафедри генетики, селекції і
насінництва ім. проф.М.О. Зеленського 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook