Профорієнтаційні заходи
День відкритих дверей – це традиційний захід під час якого випускники закладів освіти мають змогу отримати необхідну інформацію про факультети, спеціальності та освітні програми за якими здійснюється підготовка в університеті, ознайомитися з інформацією про умови вступу до ЗВО, більше дізнатися про міжнародні освітні проекти та програми та студентське дозвілля.
День відкритих дверей на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК — це не просто день відкритих дверей, це справжня атмосфера тепла, незабутніх вражень та неймовірних людей.
07 листопада 2025 року, відбувся дуже атмосферний захід, на якому вступники могли відчути шалену енергетику життя факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК та дізнатися багато цікавого і корисного.

Наш Осінній День відкритих дверей об'єднав більше 100 учнів шкіл, гімназій, ліцеїв, випускників коледжів м. Києва та Київської області, щоб допомогти майбутнім вступникам обрати свій професійний шлях. Відвідувачі не лише познайомились з Університетом, а й мали можливість відчути себе частиною академічної спільноти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК; дізнатися про освітні програми, навчальні можливості, студентське життя та перспективи кар'єрного розвитку після випуску. З вітальним словом до учасників звернулась декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Лариса БАЛЬ-ПРИЛИПКО, зазначивши, що факультет є досить молодим порівняно з іншими підрозділами університету, втілює багато інновацій, постійно займається розробленням харчових продуктів здорового харчування.


Лариса Вацлавівна представила переваги спеціальностей нашого факультету, викладацький склад факультету, здобутки та досягнення науково-педагогічних працівників, як молодих, так і з великим практичним досвідом. Акцентувала увагу відвідувачів на спеціальностях: G13 «Харчові технології» та І9 «Громадське здоров’я», за якими факультет готує фахівців. Розповіла абітурієнтам про вступ, вибір спеціальностей, про великі можливості навчання на факультеті, про можливість взяти участь у підготовчих курсах до ЗНО та олімпіаді, що дає можливість отримати додаткові 10 й 20 балів, про можливість здобути 2 спеціальності одночасно, навчаючись на стаціонарі і заочно, про можливість отримати європейський диплом в університетах Литви, Франції чи Німеччини відповідно до європейських програм обміну студентами, про можливість набратися фахових знань від потужного професорсько-викладацького складу факультету в сучасних аудиторіях, науково-навчальних лабораторіях, фундаментальній бібліотеці, акцентувала увагу на спеціальності І9 «Громадське здоров’я», про навчання за новою освітньою програмою «Нутриціологія здорового харчування», про майбутнє працевлаштування після закінчення навчання за даними спеціальностями, і викликала багато запитань у присутніх. Доценти кафедри технології м'ясних, рибних та морепродуктів Любов ТКАЧЕНКО та Оксана ПИЛИПЧУК провели цікаві дослідження з оцінки якості та безпечності молочних та ковбасних продуктів. Абітурієнти з цікавістю проводили дослідження, оцінювали якість продуктів.



Захід викликав значну цікавість учасників – вони змогли не лише дізнатися більше про харчові технології, а й побачити їх у дії. Це ще раз підтвердило важливість популяризації науки серед молоді та необхідність подібних заходів у майбутньому.
На запрошення керівництва групи компаній «Континіум»для студентів та викладачів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК відбулась поїздку до Канева Черкаської області, відвідавши підприємство «Клуб сиру». Раптова повітряна тривога змусила перервати екскурсію — ми були змушені пройти до найближчого укриття, яке розташоване на території місцевого вищого професійного училища. Попри вимушену зупинку, час в укритті минув не лише спокійно, а й надзвичайно продуктивно: ми познайомилися із заступницею директора училища пані Вікторією Щербак і обговорили можливість організації візиту їхніх студентів до НУБіП України, зокрема — на наш факультет, для профорієнтаційної зустрічі. Завідувач кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Володимир Василів звернувся до студентів училища, які також перебували в укритті, та запросив їх разом з викладачами до нашої альма-матер найближчим часом. Молодь висловила зацікавленість, тож і вимушена перерва перетворилася на взаємно корисний обмін ідеями.



30 жовтня 2025 р. студенти-харчовики старших курсів, магістри та аспіранти в супроводі викладачів традиційно відвідали 28-му Міжнародну виставку продуктів харчування та напоїв WorldFood Ukraine. Викладачі мають унікальну нагоду не просто поспілкуватися з колишніми студентами-випускниками – успішними фахівцями харчової сфери, – а й провести цільову профорієнтаційну роботу. Із неабияким захопленням Володимир Василів та Марія Жеплінська провели діалоги безпосередньо з представниками експозицій та відвідувачами, обговорюючи актуальні вимоги ринку праці, нові технології у навчальному процесі та перспективи кар'єри для майбутніх спеціалістів. Це дозволяє збагатити освітні програми практичним досвідом та зміцнити зв'язок між наукою та виробництвом. Саме в такі моменти інформаційні календарики про факультет є не лише просто роздатковим матеріалом, а мотиватором до обіну контактами для подальших зустрічей. Такий формат зустрічей допомагає налагодити контакти та обмінятися досвідом із колегами-підприємцями, а також мотивує студентів, демонструючи їм реальні можливості для професійного зростання.



Професор кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Берник Ірина Миколаївна завітала до Бохоницького ліцею Агрономічної сільської ради Вінницької області. Атмосфера зустрічі була наповнена взаєморозумінням та спільною відповідальністю, насичена інформаційною складовою, щодо особливостей здобуття освіти в закладах вищої освіти. Ірина БЕРНИК ознайомила старшокласників з провідним закладом освіти, науки і культури в Україні - Національним університетом біоресурсів і природокористування України, зазначила переваги навчання у закладі та ознайомила з освітніми програмами підготовки фахівців.


Відбулася чергова профорієнтація для учнів 11-ого класу в Бобровицькій гімназії Бобровицької міської ради Ніжинського району Чернігівської області організована доцентом кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Максимом Гудзенко та студентом 1 курсу факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Вадимом Голубєвим. Максим Гудзенко розповів про анонсовані реформи в освіті, про важливі критерії для вибору закладу вищої освіти та наголосив про переваги навчання саме в Національному університеті біоресурсів та природокористування України враховуючи вищезазначене, про високі рейтингові позиції НУБіП України серед інших університетів України! Розповів про сучасну матеріально-технічну базу університету, мальовничі території навколо та можливості самореалізації студентів. Учнів зацікавила розповідь студента Вадима Голубєва про особисту підготовку до вступу в університет, а також про важливість підготовчих курсів які надає університет абітурієнтам та додаткові бали при вступі. Про студентське життя з перших уст, про умови навчання і проживання в гуртожитку. По завершенню зустрічі рекомендували всім бажаючим не пропустити наступний день відкритих дверей НУБіП України та для більш детального ознайомлення з університетом рекомендовано відвідати сайт НУБІП України разом з батьками кожного учня.


Відповідно до профорієнтаційної роботи, доцент кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Сарана Віктор Володимирович завітав до Лазірківської ЗОШ І-ІІІ ступеню імені В.О. Підпалого що на Полтавщині. Він провів інформаційну роботу серед учнів 11-го класу, розповівши про університет, факультети та спеціальності. Віктор Сарана наголосив про переваги навчання в Національному університеті біоресурсів та природокористування України, зокрема на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК. Старшокласники мали можливість детально ознайомитись з матеріалами сайту факультету, дізнатися про: активне життя студентів під час навчання в університеті, цікаві експериментальні курси в сучасних лабораторіях, майстер-класи та різноманітні культурні заходи. Окрім цього, університет має неабияку прерогативу - зручне розміщення навчальних корпусів та гуртожитків у комфортній зеленій зоні міста Києва.


У рамках профорієнтаційної роботи доцент факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Зінаїда Бурова завітала до Гімназії міжнародних відносин №323, де під керівництвом шанованої директорки Жукової Алли Георгіївни здійснюється підготовка учнів в галузі гуманітарних, естетичних та екологічних наук. Учні ознайомились із загальною інформацією про славетний Національний університет біоресурсів та природокористування України, про різноманіття можливостей фахового та особистісного розвитку, програми міжнародної співпраці. Звісно особливу увагу у бесіді було присвячено програмам підготовки бакалаврів за спеціальностями «Харчові технології» та «Громадське здоров’я», адже здорове харчування – це якість життя!


Співробітники Національного університету біоресурсів і природокористування України проводять активну профорієнтаційну роботу серед школярів, спрямовану на популяризацію спеціальностей та освітніх можливостей університету. Зокрема, нещодавно, завідувач кафедри Процесів і обладнання переробки продукції АПК факультету Харчових технологій та управління якістю продукції АПК, Василів Володимир відвідав Ірпінський академічний ліцей, де зустрівся з учнями 11 класу. Зустріч, яка відбулася в рамках профорієнтаційної роботи університету, пройшла в теплій і водночас інформативній атмосфері. Володимир Павлович ознайомив старшокласників із перевагами навчання у НУБіП, розповів про багатий досвід викладачів факультету, сучасну матеріально-технічну базу та освітні програми, що відповідають викликам сучасного ринку праці. Особливу увагу було приділено ключовим спеціальностям факультету Харчових технологій та управління якістю продукції АПК, які дають можливість студентам здобути актуальні знання і навички в харчовій галузі.
