Якщо керівник – народний артист, то і студія матиме звання «народна»!

22 жовтня 2021, 16:02

   «Соvid-19», « коронавірус», «карантин», «локдаун»…  Скільки нових  емоцій протягом останніх майже двох років приносять ці слова людству! Але, з іншого боку,  вони приносять і нові ідеї,  примушують ставати активними, підбадьорюють до нових проєктів.

         Так, у креативного агентства Looma виникла ідея інформаційної кампанії «Мистецтво карантину» (Art of Quarantine), запущеної за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України. Основна її ідея:
вміння дотримуватись правил карантину – це, свого роду, мистецтво, тому класичні образи зі світу мистецтва можуть постати в новому вигляді та розказати,  як можна протистояти розповсюдженню вірусу COVID-19: залишаючись в безпеці.   
 
 
         Кафедра культурології цей проєкт, звісно, підтримує, але ловить кожну мить, коли працювати можна не лише онлайн, а й наживо. Прикладом цьому є мистецька студія « Сім сходинок» під керівництвом народного артиста України доцента кафедри Романа Рудого.
         Хоча звання «Народний артист України» Роману Антоновичу присвоєно ще у червні, офіційне вручення нагороди міністром культури України Олександром Ткаченком відбулося нещодавно:
 
 
         Привітав Романа Рудого із врученням нагороди ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України Станіслав Миколайович Ніколаєнко:        
 
 
         Але «народний артист» - не перешкода, а лише стимул для того, щоб виховувати собі учнів, тому мистецька студія «Сім сходинок» у цьому навчальному році активно почала набирати першокурсників. І юне поповнення виявилось достойним. Так, студентка гуманітарно-педагогічного факультету Уляна Гринь вже записала перший номер:
  
                   
 
         Та приклад показують, звичайно, ті, хто вже має неабиякий досвід занять.  Так, новий кліп «Я хочу жити в Україні» записав за допомогою керівника мистецької студії «Сім сходинок» Романа Рудого її учасник Михайло Марків.
         Історія створення кліпу така: до 30-річчя незалежності України Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека разом з обласною організацією Національної спілки письменників України ініціювали поетичний відеомарафон, який тривав 30 днів, і кожен з них було присвячено одному з місцевих авторів. Задав тон проєкту Олександр Смик,  бард, поет, драматург, який і написав слова і музику до «Я хочу жити в Україні». Дещо пізніше було оголошено конкурс на краще виконання пісні «Я хочу жит в Україні». Його організатори зазначають, що основною метою конкурсу є об’єднання українців всього світу, створення позитивного іміджу нашої держави на противагу руйнівним людоненависницьким новинам про Україну, які заполонили вітчизняні засоби масової інформації і не тільки.
         Ось так співає про це Міша Марків ( він народився на Тернопільщині, де зараз працює Олександр Смик):
 
  
         А нам треба навчитися жити в Україні, бо ми хочемо жити тут! І мистецькій студії «Сім сходинок» бути народною!
 
Ірина Майданюк,
завідувач кафедри культурології

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook