НАВЧАЮЧИ ІНШИХ – ВЧИМОСЯ САМІ (про науково-педагогічну діяльність кафедри педагогіки)

21 жовтня 2021, 20:10

Кафедра педагогіки гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП – це постійно діюча творча майстерня, яка створює умови для самореалізації, професійного зростання науковців та для самовизначення і професійної орієнтації здобувачів освіти.

19 жовтня у рамках підготовки до звіту на Координаційній раді з питань науково-технічної діяльності про наукову роботу гуманітарно-педагогічного факультету та з метою детального ознайомлення із науковими напрацюваннями викладачів на кафедру педагогіки завітали начальник науково-дослідної частини університету, докт. сільськогосподарських наук, член-кореспондент НААН України, доцент Отченашко Володимир Віталійович та заступник декана гуманітарно-педагогічного факультету, канд.пед.наук, доцент кафедри педагогіки Єресько Олег Вікторович.

Наукові здобутки викладачів кафедри презентували завідувач кафедри, доктор пед.наук, доцент Сопівник Руслан Васильович та канд.пед.наук, старший викладач кафедри Чередник Лідія Миколаївна.

Зокрема, Руслан Васильович наголосив на системності та раціональній плановості наукового напрямку діяльності очолюваної ним кафедри, про що свідчать значні напрацювання викладачів у цьому напрямку: за останні три роки – 8 публікацій у виданнях, що індексуються у міжнародних науково-метричних базах Scopus та WoS (О. Васюк, О. Гончарук, О. Кучай, Р. Сопівник, Л. Чередник); більше 70 публікацій у Періодичних наукових фахових виданнях України категорії «Б»; видання монографій за результатами проведених наукових досліджень; успішні захисти кандидатських дисертацій під науковим керівництвом науковців кафедри педагогіки (Р. Сопівник, О. Васюк); призові місця здобувачів спеціальності 015.37 Професійна освіта на Всеукраїнських конкурсах-захистах студентських робіт (2020 р. – Маргарита Гулян - ІІ місце у секції Професійна освіта (науковий керівник – Р. Сопівник), 2021 р. – Вікторія Череп’яна - ІІ місце у секції Професійна освіта (науковий керівник – Р. Сопівник), Маргарита Гулян – ІІІ місце у секції Педагогіка (науковий керівник – О. Єресько) тощо.

Звичайно, професійна діяльність у галузі освіти – це постійний рух вперед, постійний пошук і постійне опанування інновацій. Тому викладачі кафедри педагогіки не збираються зупинятися на досягнутому. У найближчій перспективі – видання кількох монографій, робота над колективною монографією, захист чотирьох дисертацій на здобуття наукового ступеня доктора філософії.

Опираючись на традиції та пізнаючи нове, пишаючись науковими здобутками кожного викладача та здобувача освіти, кафедра педагогіки впевнено крокує вперед, в ногу з часом, подаючи приклад новому поколінню науковців.

професор кафедри педагогіки,
Олександр Кучай

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook