Семінар «Досвід організації освітнього процесу в умовах пандемії у ВСП НУБіП України»

21 жовтня 2021 року

20.10.2021 року з нагоди 100-річчя ВСП «Мукачівський фаховий коледж НУБіП України» було проведено семінар «Досвід організації освітнього процесу в умовах пандемії у ВСП НУБіП України». Привітав учасників семінару доктор педагогічних наук, професор, академік Національної академії педагогічних наук  України, ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України Ніколаєнко Станіслав Миколайович.

 

Поширення світової пандемії COVID-19 призвело до масового закриття закладів вищої освіти. Студенти перейшли на дистанційну або змішану форму навчання. З одного боку, така ситуація була цілком виправданою, тому що давала змогу убезпечити людей від ризику захворіти на COVID-19. З іншого, карантин поставив нові виклики перед закладами освіти, а також органами управління освітою на місцевому і  національному рівнях. Організація ефективного дистанційного або змішаного навчання, адаптація освітньої політики до вимог сьогодення, посилення фінансового забезпечення закладів освіти, модернізація їх матеріально-технічної бази — це неповний перелік тих труднощів, які мають здолати управлінці та освітяни вже у 2021 – 2022 навчальному році.

 

Своїм досвідом організації освітнього процесу в умовах пандемії  у ВСП НУБіП України ділилися учасники семінару. Про організацію підготовки фахівців за дуальною формою навчання в умовах пандемії доповідав в. о. директора ВСП «Мукачівський фаховий коледж НУБіП України»  Садварі Юрій Юрійович.

 

Директор ВП «Бережанський агротехнічний інститут НУБіП України» Жибак Мирон Миколайович ознайомив присутніх з організацією освітнього процесу у закладі вищої освіти за змішаною формою навчання.

 

Про організацію освітнього процесу в коледжі з врахуванням карантинних та протиепідемічних заходів йшлося у доповіді в. о. директора ВСП «Немішаївський фаховий коледж НУБіП України» Альохіна Володимира Ілліча.

 

З досвідом організації освітнього процесу в умовах пандемії у ВСП «Боярський фаховий коледж НУБіП України» ознайомив учасників семінару в. о. директора коледжу Кропивко Сергій Володимирович.

 

Про діджиталізацію освітнього процесу в коледжі: виклики, оцінки, зміни доповіла в. о. директора ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБіП України» Пилипишин Світлана Ігорівна.

 

В. о. директора ВСП «Заліщицький коледж ім. Є Храпливого НУБіП України» Павлюк Борис Степанович доповідав  про досвід роботи коледжу у сприянні професійної орієнтації школярів в умовах пандемії.

 

У доповіді в. о. директора «ВСП «Ніжинський фаховий коледж НУБіП України» Литовченко Олени Володимирівни йшлося про пандемію і освіту: вплив карантинних обмежень на освітній процес.

 

Заступник директора з виробничої роботи ВСП «Рівненський фаховий коледж НУБіП України» Качановський Олег Ігорович ознайомив учасників семінару з організацією профорієнтаційної роботи в умовах пандемії.

Семінар організовано та проведено на належному науковому рівні. Під час підведення підсумків Станіслав Миколайович наголосив на необхідності проведення таких заходів, оскільки тема є актуальною і важливою в умовах пандемії.

 

 

 

Адміністрація навчального закладу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook