Ухвалено міську цільову програму використання та охорони земель Києва на 2022-2025 роки

6 жовтня 2021 року
Департамент земельних ресурсів КМДА

        Київська міська рада 6 жовтня 2021 року затвердила Міську цільову програму використання та охорони земель на 2022-2025 роки, що передбачає завершення інвентаризації та реєстрації земельних ділянок, наповнення Державного земельного кадастру та Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, розробку нових модулів для забезпечення інформаційної взаємодії, оновлення цифрових ортофотопланів, відновлення знищених пунктів міської геодезичної мережі, підготовку земельних ділянок до продажу на земельних аукціонах і проведення електронних земельних торгів, організацію і встановлення меж територій, щодо яких законом встановлено обмеження господарської діяльності.


       

        Зарає столиця впевнено рухається до того, щоб зареєструвати 100% земель державної та комунальної власності у Державний земельному кадастрі та Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. Чотирирічна програма передбачає видатки з міського бюджету в розмірі 1,33 млрд гривень.
        Слід відзначити, що цього разу до розроблення проекту міської цільової програми була залучена група провідних вчених-землевпорядників Національного університету біоресурсів і природокористування України у складі професорів Андрія Мартина та Тараса Євсюкова, а також доцентів кафедри землевпорядного проектування Людмили Гунько та Оксани Кустовської. Робота над проектом програми тривала з кінця 2020 року.
         Землевпорядники НУБіП України не вперше працюють над програмними документами щодо використання та охорони земель столиці України – проект попередньої Міської цільової програми використання та охорони земель міста Києва на 2019-2021 роки розроблявся за участі професора Андрія Мартина. Крім того, професори Тарас Євсюков та Андрій Мартин є членами Науково-технічної ради Департаменту земельних ресурсів КМДА.

       Із проектом Міської цільової програми використання та охорони земель міста Києва на 2022-2025 роки можна ознайомитись за посиланням - https://kmr.gov.ua/uk/content/proekt-rishennya-kyyivskoyi-miskoyi-rady-2...

Заступник декана факультету землевпорядкування
Олександр Шевченко

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook