ПЕРЕГЛЯД ІСТОРИЧНОГО ФІЛЬМУ «BABI YAR»

30 вересня 2021 року
Боярський ФК НУБіП України

     28-29–30 вересня 2021 р. виповнилося 80 років, відколи у Бабиному Яру в Києві були вбиті майже 34 тисячі київських євреїв - перші жертви нацистської політики. Маховик смерті забрав упродовж 1941-1943 років життя більше 100 тисяч людей – євреїв, ромів, полонених червоноармійців, пацієнтів психіатричних лікарень, цивільних заручників, українських націоналістів, партизанів, в’язнів концтаборів.

       Розуміючи важливість історичної пам’яті та справедливості, з нагоди 80-річчя трагедії Бабиного Яру викладачі кафедри міжнародних відносин та суспільних наук НУБіП України разом з викладачами історії циклової комісії гуманітарних та суспільних дисциплін - Радченко Л.С., Прончук О.В, Роздорожний П.А Боярського фахового коледжу НУБіП України 29 вересня організували перегляд кінофільму «Babi Yar» в онлайн-форматі.

    На платформу Google Meet в позанавчальний час приєдналися:

  • викладачі НУБІП України та Боярського фахового коледжу НУБІП України;
  • студенти гуманітарно-педагогічного факультету та факультету землевпорядкування НУБІП України;
  • заступник директора з виховної роботи БФК НУБІП України Гетманьчик І.П.;
  • завідуюча технічним відділенням БФК НУБІП України Грицишин Н.М.;
  • студенти Боярського фахового коледжу НУБІП України всіх спеціальностей;
  • вчителі та учні шкіл Київської та Хмельницької області;
  • вчитель Боярського ліцею «Престиж» Краснюкова Т.В. з учнями.

     Приємно, що бажаючих приєднатися до перегляду історичного фільму «Babi Yar», 2002 р. випуску, було багато. Онлайн-глядачі детально ознайомилися з історію Бабиного Яру, що охоплював всю територію, де сталася одна з найбільших трагедій Голокосту. Місце пам'яті, навчання й роздумів. Кожен глядач онлайн-формату мав можливість пережити свою власну подорож, відчути зв'язок із втраченим минулим, з конкретним втраченим життям.

     Історична справедливість та історична пам’ять України, без яких не може розвиватися людство, для кожного здобувача освіти дійсно є дуже важливою. Подія світового масштабу вкотре наголошує, що подібні трагедії не мають повторюватися і ще раз демонструє, що Україна є країною толерантності, мирною країною. Це особливо актуально для нас сьогодні, коли, на жаль, на території України сім років триває війна і ми робимо все для того, щоб на нашу землю прийшов мир, повернулися наші території, щоб перестали гинути наші герої.

     По завершенні перегляду фільму усі бажаючі в соціальній мережі Facebook в історичній групі 

#Historyhttps://www.facebook.com/groups/bkeiprhistry/permalink/3063742533952465 опублікували скріншоти, відгуки про враження від перегляду.

 

Людмила Радченко, кандидат історичних наук, викладач-методист,

асистент кафедри міжнародних відносин та суспільних наук 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook