Цікава екскурсія студентів - економістів до факультету ветеринарної медицини

5 жовтня 2021, 13:12

 

Студенти економічного факультету, майбутні спеціалісти в галузі економіки, отримали незабутні враження під час екскурсії до Музею анатомії НУБіП України, в якому зібрано понад 1,5 тисячі експонатів представників фаун усіх континентів.

 

Фундатор та активний розбудовник музею – професор Олег Петрович Мельник. Завдяки його науковим доробкам на кафедрі анатомії запроваджено технологію виготовлення анатомічних препаратів шляхом пластинації, або полімерного бальзамування.
 
 
Доцент кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка Микола Михайлович Стегней провів студентам чудову екскурсію та розповів про цікаві особливості анатомічної будови природніх організмів.
 
 
Екскурсовод вразив захоплюючими історіями про тварин скелети і опудала яких представлені у музеї. У студентів виникало безліч запитань, на які вони отримували розгорнуті відповіді про походження та особливості експонатів.
 
 
 
Необхідно відмітити особливий дизайн музею, всі експозиції розміщені таким чином, що складається враження ніби вони розповідають легенду про своє життя: скелет вовка, який вибіг із сусіднього лісу, «вкусив» скелет кози (згідно із легендою коза померла від укусу саме цього вовка).
 
 
 
 
Студенти також відвідали Навчально-науково-виробничий Клінічний центр "Ветмедсервіс", де їх привітно зустрів та познайомив з тонкощами роботи завідувач центру, кандидат ветеринарних наук, доцент кафедри гігієни тварин та санітарії імені професора А.К. Скороходька В’ячеслав Віталійович Соломон
 
 
Він розповів, що клінічний центр спеціалізується у наданні послуг з діагностики, лікування та профілактики хвороб продуктивних та дрібних домашніх тварин, риб, птиці та екзотичних тварин, забезпечує лікування у режимі стаціонару, тимчасове утримання тварин, оздоровлення та догляд за ними, консультує щодо утримання та виховання домашніх улюбленців на сучасному лабораторному обладнанні.
 
 
Перлиною центру є фазанарій, у якому представлені птахи неймовірної краси. Також студентів економістів вразила сучасна лабораторія в якій вони роздивлялися різні організми під мікроскопом.
 
  
Студенти, як справжні економісти, намагалися порахувати вартість створеного музею і клініки та планували можливі надходження й витрати.
 
Дякуємо за гостинність кафедрі анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка та Навчально-науково-виробничому Клінічному центру "Ветмедсервіс"!
 
Бажаємо Вам натхнення і подальшого процвітання!
 
Асистент кафедри, Анна Якимовська 
 

 

 
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook