Національний фонд досліджень України оголошує новий конкурс «Передові дослідження в галузі математичних, природничих і технічних наук»!

5 жовтня 2021 року
     Національним фондом досліджень України з 1 жовтня 2021 року оголошено конкурс проєктів з виконання наукових досліджень і розробок «Передові дослідження в галузі математичних, природничих і технічних наук».
    Мета конкурсу – фінансування найкращих наукових проєктів, спрямованих на вирішення фундаментальних та актуальних прикладних проблем математичних, природничих, технічних, біологічних, аграрних та медичних наук.
 
Тематичні напрями, за якими здійснюватиметься фінансування:
  • фундаментальні наукові дослідження у галузі математичних, природничих, технічних, біологічних, медичних та аграрних наук;
  • прикладні наукові дослідження і науково-технічні (експериментальні) розробки у галузі математичних, природничих, технічних, біологічних, медичних та аграрних наук.
Види проєктів за термінами виконання:
1) проєкти з терміном виконання у 2022-2024 рр. (4 проміжні етапи);
2) проєкти з терміном виконання у 2022-2025 рр. (6 проміжних етапів).
 
     Початок реалізації проєктів планується з червня 2022 року; реалізація проєктів у 2023, 2024 та 2025 роках здійснюватиметься з урахуванням та відповідно до бюджетних надходжень у відповідному році.
Максимальний обсяг фінансування проєкту з терміном виконання:
  • 2022-2024 рр. (4 проміжні етапи) − 31,3 млн грн;
  • 2022-2025 рр. (6 проміжних етапів) – 34,7 млн грн.
     Подавати заявки на одержання грантової підтримки (заявка) мають право колективи авторів проєкту (науковий керівник та виконавці) у складі від 2 до 10 вчених. Кількість молодих учених у складі колективу авторів не може бути менше 1-го при колективі авторів від 2 до 4 осіб включно, менше 2-х при колективі авторів від 5 до 7 осіб включно, менше 3-х при колективі авторів від 8 до 10 осіб включно.
Науковим керівником проєкту може бути тільки вчений, який відповідає одночасно таким критеріям:
   − має науковий ступінь, отриманий чи визнаний в Україні (інформація про визнання наукового ступеню в Україні має бути зазначена у CV наукового керівника);
   − має індекс Гірша (за Scopus):
не менше 7 для наукового керівника у віці до 35 років включно,
не менше 8 для наукового керівника у віці 36-37 років;
не менше 9 для наукового керівника у віці 38-39 років;
не менше 10 для наукового керівника у віці 40-41 років;
не менше 11 для наукового керівника у віці 42-43 років;
не менше 12 для наукового керівника у віці 44-45 років;
не менше 13 для наукового керівника у віці 46-47 років;
не менше 14 для наукового керівника у віці 48 років та більше.
Вік наукового керівника враховується на момент початку прийому заявок.
   − є автором (чи співавтором) не менше 5 публікацій за період 2016-2021 рр. або не менше 12 публікацій за період 2011–2021 рр. у періодичних виданнях, віднесених до першого (Q1) та другого (Q2) квартилів за класифікацією Scimago.
 
Перелік документів, які подаються учасником конкурсу разом із заявкою:
  1. Заявка на одержання грантової підтримки подається в електронному вигляді (українською та англійською мовами) і завіряється електронним цифровим підписом наукового керівника проєкту.
  2. Згода авторів проєкту на його виконання (для чого проставляється відмітка через особистий кабінет виконавця з використанням електронного цифрового підпису).
  3. Згода керівника організації/установи/підприємства на виконання проєкту (сканована копія згоди за підписом керівника організації/установи/підприємства у форматі PDF) (українською мовою).
  4. Згода керівника організації-субвиконавця на виконання проєкту (сканована копія згоди за підписом керівника організації/установи/підприємства у форматі PDF) (українською мовою, за умови залучення субвиконавця).
  5. Довідка (українською мовою) з місця роботи наукового керівника проєкту з обов’язвковим зазначенням, що керівник проєкту працює за основним місцем роботи в організації/установі/підприємстві, від імені якої подається заявка (сканована копія згоди за підписом керівника установи в форматі PDF).
  6. Заява за підписом керівника учасника конкурсу щодо відповідності учасника конкурсу пункту 5 критеріїв оцінки допустимості державної допомоги суб’єктам господарювання на проведення наукових досліджень, технічний розвиток та інноваційну діяльність, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2018 р. № 118 (українською мовою, сканована копія у форматі PDF).
  7. Техніко-економічне обґрунтування необхідності придбання обладнання та устаткування (українською мовою, сканована копія у форматі PDF) за підписом керівника установи-учасника конкурсу, керівника фінансового підрозділу установи-учасника конкурсу та наукового керівника проєкту (якщо проєктом передбачається придбання обладнання та устаткування вартістю більше 200 тис грн за одиницю).
Дата та час початку подання заявок: 12.10.2021, 00:01 за київським часом.
Дата та час завершення подання заявок: 16.11.2021, 23:59 за київським часом.
Проведення наукової і науково-технічної експертизи та підбиття підсумків конкурсу: до 07.04.2022.
     Документи подаються в електронній формі шляхом заповнення заявки на одержання грантової підтримки на офіційному вебсайті Фонду (https://nrfu.org.ua) українською та англійською мовами (з використанням автоматизованої системи «Конкурси проєктів НФДУ»).
     Заміна або внесення уточнень до поданих документів учасником конкурсу після закінчення терміну подання заявки не допускаються.
     Для подання заявки науковий керівник та виконавці проєкту мають пройти процедуру попередньої реєстрації на офіційному вебсайті Фонду. Ідентифікація особи, яка подає заявку, здійснюється під час реєстрації шляхом використання кваліфікованого електронного підпису (КЕП).
 
З детальними умовами конкурсу можна ознайомитись за посиланням: https://nrfu.org.ua/wp-content/uploads/2021/10/umovy-2021.02-1-1.pdf
 
 
Вікторія Самсонова,

начальник науково-організаційного відділу НДЧ 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook