Вшановування 80-тих роковин масових розстрілів у Бабиному Яру

30 вересня 2021 року

29-30 вересня вшановуються 80-ті роковини від початку масових розстрілів, здійснених гітлерівцями у Бабиному Яру (29–30 вересня 1941 року).

 

 

 

 

 

 

 

Цього року виповнюється 80 років з моменту початку масових розстрілів єврейського населення у Бабиному Яру. Тут було розстріляно 34 тисячі мирних жителів міста Києва. За всі роки війни тут убито понад 100 тисяч людей – євреїв, українців, ромів, людей інших національностей, – а також військовополонених, пацієнтів психіатричної лікарні та інших жертв нацистської машини знищення.
Масові розстріли у Бабиному Яру та Сирецькому концтаборі проводилися і пізніше, аж до звільнення Києва від окупації. Цей злочин тривав майже 103 тижні щовівторка і щоп’ятниці, як годинник.
30 вересня 2021 p в групах 2 і 3 Філологія відбулася виховна година, приурочена подіям 29-30 вересня 1941 року в Бабиному Яру.
Куратор Валентина Борщовецька та старости Діана Лі й Ірина Кабак ознайоми студентів з подіями тих днів. Студенти з двох груп підготували зворушливу інформацію, що віддзеркалила події тих часів. Студенти мали змогу переглянути відео одного з очевидців тих сумних подій, який був дитиною і якому вдалося вижити. Вшанували студенти пам'ять жертв Голокосту хвилиною мовчання.
Ми маємо знати свою історію, пам’ятати ті страшні події і жити так, щоб подібне ніколи не повторилося.

Ніхто не забутий, ніщо не забуто…

Група філологів 20001б підготувала презентацію і також згадали події осені 1941 року. Куратор Олена Туріцина влаштувала перегляд фільму “Список Шиндлера” англійською мовою.

Група філологів 20002б разом з куратором Інною Сергієнко переглянули в цей день документальний фільм присвячений 80-тій річниці трагедії у Бабиному Яру. Також студенти поділились враженнями від фільму «Хлопчик у смугастій піжамі».

 

   

Студенти групи Філ А 21001б разом з куратором Гольцовою М.Г. переглянули документальний матеріал “Бабин Яр: як нацисти хотіли приховати свої злочини”, а також англомовний фільм “Pianist”, після чого була проведена виховна година про цю жахливу трагедію, яку не маємо права забути.
Пам’ять про Голокост і Бабин Яр, зокрема, це також вшанування рятівників, Праведників народів світу. Це почесне звання присуджують з 1963 року людям, які в роки нацистської окупації рятували євреїв від переслідувань та загибелі. Сьогодні Україна посідає четверте місце за кількістю Праведників народів світу серед країн, в яких встановлено факти порятунку євреїв.

Старости груп 1 і 2 курсів
спеціальності «Філологія (Англійська мова)»

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook