Перемога члена гуртка Олександра Татарчука у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт на тему: «Українська аквакультура: шлях до успіху»

4 жовтня 2021 року
НУБіП України
   З 7 по 9 квітня 2021 року відбувся Міжнародний форум «Aquaculture Business Ukraine–2021». Цей захід мав за мету стимулювати розвиток української аквакультури на засадах сталості. Велику увагу організатори форуму приділяли підготовці майбутніх кадрів. Українська аквакультура потребує глибоких системних змін, направлених на переосмислення вектору розвитку аквакультури шляхом запровадження сучасних і ефективних практик ведення аквакультури та широкого запровадження системи господарювання на засадах сталості.
   Ось кілька тез, які були озвучені на форумі "Aquaculture Business Ukrainr 2021":
   1. Як показала виставка-форум в Україні існує інтерес бізнесу до аквакультури, а також є потенціал та можливості його розвивати.
   2. Для того, щоб використати потенціал аквакультури, державі необхідно створити такі передумови: подальше запровадження європейських стандартів, які стимулюють розвиток аквакультури, запровадження стартапів, розвиток рибогосподарської науки, державна фінансова підтримка, усвідомлення на державному рівні ролі аквакультури у пом'якшенні проблем з продовольчою безпекою, пом'якшенні наслідків змін клімату, досягненні цілей сталого розвитку ООН до 2030 року.
    3. Бізнес сфера потребує консолідації зусиль та створення дієвого представницького органу суб'єктів аквакультури, який би розвивав ринкові відносини у виробничій сфері.
   4. Значною проблемою української аквакультури є фактична відсутність комунікацій і між суб'єктами аквакультури, і в системі "влада-бізнес-суспільство". Інтерактивна інформаційна платформа "Aquaculture for life" буде сприяти відновленню таких комунікацій.
   5. Аквакультура потребує стратегії розвитку, як частини стратегії розвитку продовольчої системи держави. Для запровадження такої стратегії нам потрібна нова генерація талановитої, ерудованої та працьовитої молоді, які б змогли змінити не лише форму але і зміст розвитку української аквакультури.
    Для участі у реалізації проектів з модернізації аквакультури, організатори Форуму оголосили пошук активних і освічених студентів, котрим не байдуже майбутнє нашої країни та вітчизняної аквакультури і які відчувають в собі сили та сміливість змінювати і будувати міцну державу та її аквакультуру. Таких студентів  запросили взяти участь у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт на тему: «Українська аквакультура: шлях до успіху». Були запрошені до співучасті у проведенні Конкурсу студентських наукових робіт «Українська аквакультура: шлях до успіху» всі університети, які готують фахівців за спеціальністю «водні біоресурси та аквакультура».
    Термін подачі наукових робіт був визначений до 1 липня 2021 року. Організаторами конкурсу виступили Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) та Бюджетна Установа «Методично-технологічний центр з аквакультури».
    Член наукового гуртка "Глобалізацція та європейська інтеграція" магістр 2 року навчання ОПП "Прикладна економіка" Олександр Татарчук підготував на конкурс наукову роботу на тему проектування рибницького підприємства індустріального типу з виробництва товарної продукції кларієвого сома. Знання з аквакультури Олександр підкріпив аналітичними розрахунками очікуваної економічної ефективності вирощування калієвого сома в басейнах УЗВ. 
   Організатори конкурсу високо оцінили наукову роботу Олександра і присудили йому 1 призове місце! Переможець конкурсу буде нагороджений цінним призом.
  Вітаємо з перемогою Олександра Татарчука та його наукового керівника - професора Наталію Вдовенко, бажаємо нових досягнень та наукових звершень! 
Лариса Михальчишина, доцент кафедри глобальної економіки

    

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook