На День відкритих дверей у НУБіП завітали більше 600 випускників шкіл більш як 40 територіальних громад Київської області

30 вересня 2021 року
     Що не кажи, а зустрічатися віч-на-віч набагато краще, ніж спілкуватися онлайн. І це підтвердило проведення першого в цьому навчальному році Дня відкритих дверей для школярів Київщини: порівняно з минулорічним, він пройшов у теплій, фактично сімейній, обстановці – на стадіоні спорткомплексу НУБіП.

 

  

 

  

     Гостями університету стали більше 600 випускників шкіл більш як 40 територіальних громад Київської області. Чому саме для них перших організовується цей захід? Відповідь проста: студентський контингент НУБіП значною мірою складається з молоді Київщини і Києва.

     Вітаючи гостей, ректор Станіслав Ніколаєнко представив університет, його можливості і перспективи, які він відкриває випускникам. Незабаром наш виш святкуватиме своє 125-річчя, і за цей час його дипломи отримали майже 200 тисяч випускників, які успішно працюють по всьому світу. Від Голосієва, де територіально розташовується НУБіП, до будівлі уряду країни – якихось півгодини. І в складі кожного уряду незалежної України працювали та працюють нині наші випускники. Чому б і сьогоднішнім абітурієнтам не повторити це у своєму житті? А основою такого успіху можуть бути лише знання. Особливо, якщо набуті вони в університеті, де працюють більш ніж 400 профільних спеціалізованих наукових і навчальних лабораторій. Такого не має жоден виш України.

  

    Сьогодні в НУБіП готують спеціалістів за 102 освітніми програмами підготовки бакалаврів і магістрів, підкреслив Станіслав Ніколаєнко. І всі вони вже акредитовані! Університет створив всі умови для успіху своєї студентської молоді, потрібні лише цілеспрямованість і бажання навчатися.
     Очільник університету принагідно привітав і вчителів, які привезли своїх учнів знайомитися з університетом, з їх професійним святом – Днем вчителя.

     Про умови прийому в університет та все, що стосується вступної кампанії 2022 розповів відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський. Мова йшла про обсяги державного замовлення, вартість навчання, складання ЗНО. Він порадив потенційним вступникам складати його хоча б з чотирьох предметів, обрати найперше українську мову і літературу плюс біологію і математику – як основні профільні для вступу у НУБіП. Також доцільно прийти навчатися на підготовче відділення та взяти участь в університетській Всеукраїнській олімпіаді: все це додасть балів при вступі.

     Голова Студентської організації НУБіП Дмитро Кушпій, грунтуючись на власному досвіді студента університету, зазначив: наш виш – одне з найкращих, а можливо і найкраще місце для успішного старту кар’єри!

     Учнів Київщини вітала і очільниця департаменту освіти і науки Київської облдержадміністрації Жанна Осипенко, яка безпосередньо причетна до організації цієї зустрічі. НУБіП вже багато років є стратегічним партнером Київської ОДА і столичної області, зазначила вона. І хотілося б, аби у молоді з’явилася шалена мотивація для навчання саме тут.
    А щоб ця мотивація з’явилася, на факультетах та в ННІ провели прекрасні презентації, щоб школярі змогли безпосередньо побувати в отих лабораторіях, про які говорив ректор, технічних та технологічних базах і обрати напрям собі до душі.

  

  

     Хтось же, як Данило Костенко з села Мощун Бучанської територіальної громади, з останнім вже давно визначився: він мріє стати агрономом і опановувати фах тільки в НУБіП. Для цього йде навчатися на підготовче відділення і планує брати участь в університетській олімпіаді.
     Так само обрала майбутній фах і Христина Каблюк з Фастівського академічного ліцею №2. Дівчина хоче стати моєю колегою – журналісткою. І, переглядаючи сайт НУБіП, звернула увагу на те, що їх готують на гуманітарно-педагогічному факультеті. Так що наступному разу зустрінемося з нею вже влітку в приймальній комісії.

  

  

 

 

Валентин Обрамбальський
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook