Зустрічаємо 100-річчя факультету тваринництва та водних біоресурсів: на кафедрі аквакультури відбувся майстер-клас з теоретичних основ спортивного рибальства

30 вересня 2021, 11:31

   В рамках підготовки до святкування 100-річчя факультету тваринництва та водних біоресурсів кафедра аквакультура провела майстер-клас з теоретичних основ сучасного спортивного рибальства.

   Як теорія не можлива без практики, так і практика не можлива без теорії. Саме тому, перед виходом на водойму, всім учасникам майстер-класу було проведено невеликі теоретичні курси. Зокрема, професор Віталій Бех розповів про основи спінінгової ловлі, показав різні види блешень, що використовуються для ловлі риби, а на практиці Віталій Валерійович показав, як себе поводять блешні у воді.

    Олександр Гурбик, науковий співробітник Інституту рибного господарства, розповів про особливості лову сома за допомогою квока. Це досить цікавий пристрій, який імітую звук, що робить хижак при заковтуванні їжі з поверхні води. Сом, що засідає на дні, почувши цей звук виринає до поверхні і заковтує будь-яку наживку. А ще Олександр розвеселив всіх присутніх розповіддю про те, що означає фраза «Дати сомові ляща». На практиці всі мали звозу почути той звук, що видає квок при використанні його та зрозуміли походження назви.

    Про фідерну ловлю та особливості всіх пристосувань, що використовуються для фідерної ловлі розповіла Юлія Булгак – віце-чемпіонка України, майстер спорту. Юлія із власного досвіду розповіла тонкощі та особливості використання фідера та його головне призначення. На практиці всі мали можливість побачити фідер у дії. Також Юлія поділилася з присутніми багатьма іншими тонкощами, які враховує спортсмен при участі у змаганнях різних рівнів.

   Крім того, всі присутні мали можливість посмакувати різними закусками із риби, а знання та навики отримані учасниками майстер-класу зрозуміли добре знану у рибацькому колі річ: «Всяка риба гарна, коли на гачок іде».

Доцент кафедри
Ірина Кононенко


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook