29 вересня економічний факультет зустрічав майбутніх абітурієнтів

30 вересня 2021 року
   29 вересня 2021 року Національний університет біоресурсів і природокористування України і економічний факультет гостинно відкрив двері перед майбутніми абітурієнтами - школярами Києва і Київської області.
  Розпочали свою подорож гості економічного факультету на зустрічі з ректором НУБіП України Станіславом Миколайовичем Ніколаєнком. Він ознайомив гостей з історією університету, його структурою, організацією навчального процесу, перевагами навчання в університеті. Розповів про можливість отримати подвійний диплом і проходити практики за кордоном, роботу великої кількості спортивних секцій та гуртків.
  Після урочистих заходів на стадіоні, вже у стінах економічного факультету, декан Анатолій Діброва презентував економічний факультет, його історію, можливості та переваги навчання, зв’язки факультету з іншими вузами, зарубіжними партнерами, співпрацю з радою роботодавців.

   Гості факультету мали можливість доєднатися як очно, так і дистанційно. Серед абітурієнтів, які доєдналася в очному форматі було 89 школярів з Вишнівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2, ЗОШ № 288 м. Києва, Студениківської ОЗЗСО І-ІІІ ступенів, Переяславської гімназії, ЗОШ І-ІІІ ступенів №7 с. Переяслав, Хотівського ліцею ім. Левка Лук’яненка, Хотівського НВК, спеціалізованої школи № 220 м. Києва, спеціалізованої школи 40 учасників з Баришівського НВК «Гімназія − ЗОШ І-ІІІ ступенів» Київської області, Фастівського академічного ліцею № 9 Київської області, Ірпінської СЗОШ № 2, Красилівської ЗОШ Броварського р-ну Київської області, гімназії 179, спеціалізованої школи 64 та спеціалізованої школа 92 ім. І. Франка м. Києва., в тому числі 10 групових підключень.

   Декан зупинився на особливостях формування навчальних планів, спеціальностях і освітеіх програмах, які є унікальними в Україні, відповідають сучасним реаліям ринку праці, наявності додаткових курсів та гуртків, виїзних практичних заняттях, що забезпечують формування майбутнього спеціаліста.

   Cеред основних переваг навчання на факультеті є те, що навчальні плани і програми підготовки адаптовано до вимог провідних університетів США та ЄС, значна частина викладачів пройшла стажування в закордонних університетах, викладання навчальних дисциплін може проводитись англійською мовою, здійснюється практична підготовка студентів на базі передових вітчизняних та зарубіжних підприємств в країнах ЄС, на факультеті створено потужну матеріально-технічну базу, є можливість отримати подвійний диплом за програмою підготовки магістрів в НУБіП України та одному з провідних університетів ЄС.

   Голова студентської організації економічного факультету, Олександр Чернецький у своїй доповіді розповів про напрями роботи студентської організації та організацію дозвілля студентів факультету та університеті.

   На завершення, Анатолій Дмитрович запросив абітурієнтів відвідати лабораторії економічного факультету та ознайомитися з матеріально-технічним забезпеченням.
    Активну участь у Дні відкритих дверей взяла кафедра економіки. Зокрема, учасниками заходу на запрошення НПП кафедри стали учні випускних класів Баришівського НВК «Гімназія − ЗОШ І-ІІІ ступенів» Київської області, Фастівського академічного ліцею № 9 Київської області, Ірпінської СЗОШ № 2, Красилівської ЗОШ Броварського р-ну Київської області, гімназії 179, спеціалізованої школи 64 та спеціалізованої школа 92 ім. І. Франка м. Києва.
     Окрім того, завдяки декану економічного факультету Діброві Анатолію Дмитровичу абітурієнти змогли познайомитися з аудиторним фондом як факультету, так і кафедри економіки. А завідувач кафедри Байдала Вікторія Володимирівна коротко, але максимально інформативно розповіла абітурієнтам про переваги спеціальності «Економіка» та побажала зробити правильний вибір майбутньої професії. Вікторія Володимирівна наголосила, що у рейтингу професій, які сьогодні обирає молодь, професія економіста є затребуваною, а популярність її пояснюється тим, що з дипломом економіста можна піти і в наукову сферу, і у виробничу, стати керівником підприємства, обіймати посади у міністерствах чи муніципальних органах влади.

 

    Із запрошених викладачами кафедри обліку та оподаткування учнів День відкритих дверей дистанційно відвідали 18 випускників із шкіл Києва і Київської області, крім того приїхало шість випусників 11 та двоє 9-го класу Тарасівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Боярської міської ради, з села Тарасівка Київської області: Жук Сергій, Калічин Дмитро, Погорєлов Ілля, Плакса Максим, Демидко Віталій та інші.

  Декан економічного факультету Анатолій Діброва, завідувач кафедри обліку та оподаткування Любов Гуцаленко та викладачі кафедри ознайомили випускників з особливостями вступу і навчання на економічному факультеті, презентували лабораторіі кафедри обліку та оподаткування. Сучасне бухгалтерське програмне забезпечення – це той продукт, вміти працювати з яким повинен кожен фахівець цієї сфери. Доцент кафедри Володимир Литвиненко запропонував розвивати свої знання з комп’ютерних систем і технологій бухгалтерського обліку у стінах НУБіП України.

  Майбутнім абітурієнтам було надано детальну інформацію про перспективи навчання, умови проживання в гуртожитках, активне дозвілля, працевлаштування випускників та міжнародного стажування студентів.
 
  Після зустрічі з деканом економічного факультету майбутнім абітурієнтам показали навчально-наукову лабораторію AGMEMOD, провели профорієнтаційну роботу та запросили на навчання на ОПП «Міжнародна економіка». Кафедра глобальної економіки запросила учнів з різних шкіл, в тому числі і школу № 297 Святошинського району м. Києва. Діти змогли долучитися онлайн. Гарант програми Олена Кірейцева ознайомила випускників з принципапи навчання в лабораторії, провела огляд друкованого допоміжного матеріалу кафедри та надала всю необхідну інформацію про вступ на освітньо-професійну програму «Міжнародна економіка» ОС «Бакалавр». Діброва Анатолій Дмитрович зосередив увагу на тому, що майбутні фахівці з міжнародної економіки отримають ґрунтовні знання з аналізу ринків, міжнародного та фінансового менеджменту, маркетингу, практичних методів управління, за якими готують керівників для роботи в різних сферах діяльності. Науково-педагогічні працівники кафедри з задоволенням відповіли на запитання дітей та їх батьків.

   Кафедра фінансів також гостинно прийняла майбутніх випускників шкіл Києва та Київщини.  Серед багатьох майбутніх випускників учасниками заходу також стали учні випускних класів гімназії №179, спеціалізованої школи № 220 I-III ступенів з поглибленим вивченням іноземних мов та спеціалізованої школи № 269 I-III ступенів з поглибленим вивченням французької мови м. Києва.

   Абітурієнти продовжили свою зустріч на кафедрі фінансів. Завідувач кафедри фінансів Надія Давиденко та гаранти освітньо-професійних програм «Фінанси і кредит», «Корпоративні фінанси» Юлія Негода та Юлія Біляк ознайомили школярів з навчальною лабораторією фінансів, розповіли про переваги та можливості навчання на освітніх програмах, подальше працевлаштування, дуальну освіту.

   Надія Давиденко зосередила увагу на тому, що майбутні фахівці з фінансів, банківської справи та страхування отримають сучасні ґрунтовні знання з організації роботи фінансових служб підприємств та установ різних форм власності, бюджетної та податкової систем, оцінки ризиків і управління ними, оцінки інвестиційних проектів, здійснення фінансово-інвестиційного аналізу, управління та нагляду у сфері оподаткування, фінансового посередництва, страхування, керування у банківській сфері за якими готують керівників фінансових відділів, фінансових директорів, професіоналів з управління корпоративними підприємствами та з управління активами тощо.
    Науково-педагогічні працівники кафедри фінансів зацікавили юних гостей грою, в якій вони розгадували відомих політичних діячів та фінансистів і показали свою всебічну підкованість та готовність до навчання за обраною спеціальністю.

Бажаємо учням гарної здачі ЗНО та подальших іспитів! І запрошуємо на навчання до НУБіП України!

      

Леся Воляк, Віталій Нагорний,
заступники декана економічного факультету 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook