Ректорат: залучаємо абітурієнтів і готуємося до зимового періоду

28 вересня 2021 року
     28 вересня 2021 року рід головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося розширене засідання ректорату. Як і зазвичай порядок денний містив широкий перелік питань, які торкаються майже всіх сфер життєдіяльності університету.

  

    У контексті настання холодів і осінньо-зимового періоду актуальним є питання підготовки до опалювального сезону. Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про проведені необхідні роботи, що стосуються підтримки інфраструктури в належному стані. Окрім того підготовлені необхідні документи, укладені договори для своєчасного і безперебійного теплопостачання. Головний механік Петро Виштак закцентував безпосередньо на переліку робіт, які зроблені в межах підготовки до пуску тепла. Усі мережі, теплопункти перевірені, пройшли необхідні випробування. Ректор завважив, що частина деканів та директорів, за якими закріплені навчальні корпуси, неодноразово зверталися щодо нерівномірного розподілу тепла в приміщеннях і допоки ще тепло не увімкнене, потрібно здійснити комплекс заходів з виправлення ситуації. Головний енергетик Євген Кулибаба доповів про проведені ремонтні ремонти підстанцій і мереж та відтепер всі об’єкти університету мають резервне живлення. Також була звернута увага на освітлення території в нічний час. Декан факультету ветеринарної медицини наголосив на необхідності попередження при планових відімкненнях енергозабезпечення. Заступник директора Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК Володимир Нагорний доповів про готовність підрозділу до опалювального сезону і оптимізацію споживання газу в зимовий період.

  

     Про хід осінніх польових робіт проінформував начальник відділу організаційної діяльності навчально-дослідних господарств, Боярської лісової дослідної станції та навчально-виробничої практики Микола Грунтковський. Він зазначив, що у вересні в господарствах проходили практичне навчання студенти трьох факультетів – механіко-технологічного, агробіологічного та ветеринарної медицини. В НДГ триває збирання соняшнику, середній врожай 35 т/га. Розпочинається й збирання соняшнику, сорго. Паралельно тривають роботи з посіву озимих культур. Для цього вже майже на половині площ підготовлений грунт і вже розпочата власне посівна кампанія. Для кормів худоби заготовлено необхідна кількість силосу. Разом з тим була звернута серйозна увага на провадженні наукових досліджень в господарствах.

  

  

     Про усунення порушень вимог законодавства у сфері охорони праці та промислової безпеки, які були виявлено під час перевірки ГУ Держпраці у Київській області у липні 2021 р. доповів головний інженер Олег Самсонюк. Переважна частина зауважень вже усунута, решта – вимагає певних фінансових затрат, особливо в частині навчання співробітників і отримання ними дозволів, буде ліквідована наступного року. Керівник відділу охорони праці Володимир Клевако звернув увагу на необхідність проходження медичних оглядів, особливо тим співробітникам, яким їх потрібно проходити за професією і посадою. Прийнято рішення забезпечити проходження медичних обліків для науково-педагогічних працівників та співробітників університету.

  

     Заступник начальника навчального відділу Оксана Багацька проінформувала про стан набору слухачів на підготовчі курси для вступу в університет. Наразі маємо 59 осіб, набір триває. Директор ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Віктор Каплун та заступник директора ННІ лісового і садово-паркового господарства Віктор Свинчук проінформували про роботу з набору слухачів на свої спеціальності.

  

     Про хід будівництва спортивного корпусу доповів проректор Валерій Іщенко. Роботи тривають згідно розробленого плану. Йде монтаж металевих конструкцій, вирівнювання підлоги, замовлена деревина тощо.

  

     Про планування роботи на місяць доповіли проректори. Сергій Кваша – акредитація освітньо-наукових програм, проведення низки патріотичних і виховних заходів з нагоди Дня працівників освіти, Дня захисника, річниці визволення України, зустріч з мешканцями гуртожитків-студентами 3-4 курсів, проведення дезінфекції та дератизації в студмістечку. Василь Шинкарук – продовження навчання в змішаному форматі, проходження практик студентами магістратури восьми факультетів, проміжна атестація студентів, затвердження тем та призначення наукових керівників магістрів, акредитація освітніх програм, вибори у відокремлених структурних підрозділах. Вадим Кондратюк – перший етап відбору проектів наукових досліджень для участі в конкурсів як науковців, так і молодих вчених, освоєння коштів на виконання наукових проектів, що виконуються цього року, наповнення спецфонду за рахунок виконання наукових робіт і консультування, нарада із завідувачами кафедр і керівниками навчально-дослідних господарств щодо організації робочих місць для студентів, які перебувають на практиці. Вадим Ткачук – інвентаризація з вибірковою перевіркою, контроль за оплатою за проживання і навчання, отримання ліцензії і відкриття філії в Китаї, супроводження безперебійної діяльності інформаційних мереж, розширення приміщень їдальні у першому корпусі. Валерій Іщенко – асфальтування проблемних ділянок доріг, прискорити будівельні роботи на спортивному корпусі, видалення аварійних дерев, будівництво трьох будинків в СОТ «Академічний» та встановлення паркану на верхній території. Узагальнений план діяльності ректорату та підрозділів представила учений секретар Оксана Барановська.

  

  

  

     Директор ННЦ виховної роботи і соціального розвитку Геннадій Ржевський звернув увагу на проведенні Дня відкритих дверей завтра, об 11 годині на університетському стадіоні.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook