Інтеграція енергетиків і автоматників в міжнародне середовище посилюється

27 вересня 2021 року
     Для Навчально-наукового інституту енергетики, автоматики та енергозбереження важливими є різноманітні напрями його роботи відповідно до свого функціоналу, але керівництво чітко розуміє, що успіх багато в чому залежить від міжнародної інтеграції і приділяє цьому велику увагу, прекрасно розуміючи, що це копітка робота, яка вимагає послідовності, професіоналізму і системності.

     Цілу низку укладено угод із різноманітними європейськими структурами, але на сьогодні саме таким критеріям відповідають: Договір про партнерство та ділову співпрацю між нашим університетом і компанією «Diamond FMS B.V.» (Нідерланди), Договір про подвійні дипломи із Варшавським університом наук про життя (SGGW), завершений науковий українсько-німецький проект «Дослідження впливу досвічування рослин технічними засобами Vossloh-Schwabe Deutschland GmbH в умовах науково-практичного центру тепличних технологій».

     На основі довгострокової угоди та співпраці між Національним університетом біоресурсів та природокористування України та Познанським університетом наук про життя - Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu (Польща), що охоплює науку, освіту, дослідження, інновації та практику днями, для уточнення конкретних напрямів роботи на рівні факультетів, прибув науковець кафедри інженерії біосистем (факультету інженерії середовища і інженерії механічної) dr inż. Kamil Witaszek. Пам’ятаючи про участь науково-педагогічних працівників у міжнародних конференціях інституту, декан факультету prof. dr hab. inż. Klaudia Borowiak, вирішила скоригувати напрями нашої співпраці.

    Пан Kamil Witaszek зустрівся з науково-педагогічним колективом кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка, де ознайомив присутніх із історією університету, який теж має столітню історію; науковими напрямками кафедр, і зокрема кафедри інженерії біосистем; грантами і міжнародними програмами, в яких працюють науковці факультету. Завідувач кафедри Віталій Лисенко презентував гостям наукові напрямки кафедри, ознайомив з її матеріально-технічною базою. Після обміну досвідом і наших науково-педагогічних працівників з польськими колегами, на основі взаємних інтересів та наявності необхідних ресурсів, були внесені пропозиції до Договору про співпрацю між факультетами, а саме: спільна участь у формуванні запитів до міжнародних проектів; підготовка підручників, посібників сумісними авторськими колективами; наукове співробітництво у спільних дослідницьких та інноваційних проектах для таких пріоритетних напрямків, як автоматизація процесів та розвиток інтелектуальних систем управління; двостороння участь у конференціях, семінарах у університетах-партнерах; стажування науково-педагогічних працівників і аспірантів на теренах обох університетах.

     Натомість, при зустрічі із директором ННІ Віктором Каплуном були враховані пропозиції кафедри, доповнено іншими питаннями, зокрема координації освітніх програм при підготовці фахівців обох факультетів, а в науковому плані польську сторону зацікавило створення гібридних енергетичних систем для аграрного сектору економіки і окремих енергонезалежних територій. Всі ці пропозиції, а також доповнені польською стороною, будуть покладені в основу Договору між інститутом і факультетом, який уже за місяць буде підписано директором Інституту Віктором Каплуном і деканом факультету Klaudią Borowiak.

    …І як мудрує наш нарід, жодна добра справа не залишається поза увагою пильного ока свого господаря. Станіслав Миколайович, попри велику щоденну зайнятість, зустрів гостей і побажав успіхів у спільних проектах. А це уже великий знак для обопільного успіху!

Володимир Решетюк,
доцент кафедри автоматики та робототехнічних систем
ім. акад. І.І. Мартиненка

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook