Хліб – всьому голова!

27 вересня 2021 року

Саме під таким гаслом пройшло практичне заняття у студентів «Професійної освіти» 2 курсу з дисципліни «Технологія зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва».

Робота студентів проходила під керівництвом доцента кафедри Насіковського Володимира Анатолійовича. Після дезінфекції рук та відповідної обробки приміщень, студентам був проведений інструктаж з техніки безпеки та ознайомлення з планом роботи на занятті.

Вчені вважають, що людина почала вживати зерна злакових ще в часи мезоліту (15 тис. років тому). З тих пір і починає своє літочислення хліб, але ми не будемо вдаватися в історичні перепетії та дійнем вже до сьогодення – одразу в НУБіП України, де причеплюють любов та повагу до хліба з самого початку студентського життя.

Студентами був підготовлений відповідний набір обладнання, що використовується на хлібопекарському підприємстві малої потужності:

- просіювач борошна,
- тістоділитель,
- розстійні камери,
- ротаційні печі,
- інше допоміжне обладнання.

Для приготування хлібу та хлібобулочних виробів використовують різну основну та допоміжну сировину. Основною сировиною для приготування хлібу пшеничного є: борошно, сіль, олія рослинна та дріжджі. Після замішування тіста відбувається процес розстоювання 20-40 хвилин. тривалість випікання у зволоженій пекарській камері при температурі 240-260°С.

Випікання є заключним етапом виготовлення хлібобулочних виробів, під час якого тістова заготовка перетворюється у виріб, придатний для споживання. Для випікання 1 кг хліба необхідне прогрівання тістової заготовки до температури 180°С на поверхні скоринки і до 96-97°С у центрі м'якушки.

Нарешті, «витвір студентського мистецтва» був витягнутий з печі. Володимир Анатолійович провів аналіз якості випеченого хлібного витвору, після чого почалась неймовірно смачна дегустація студентами.

Підводячи підсумки, можна з впевненістю сказати, що студенти професійної освіти освоїли теоретичні та практичні знання з випікання хлібобулочних виробів. З нетерпінням чекаємо очного навчання з метою удосконалення наших навичок у стінах Альма-матері!

«Розуміння плідності праці є одним з найкращих задоволень»
Л. Вовенарг

Майборода Аліна Олексіївна,
Тітов Юрій Євгенович

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook