Стартував шаховий марафон «Gens una sumus» – «Усі ми єдина сім’я»

25 вересня 2021, 16:19
м. Київ
    15 вересня 2021 року в Ботанічному саду НУБіП України за ініциативи і сприяння проректора з науково-педагогічної роботи та розвитку академіка Національної академії наук України Сергія Кваші.
      Атмосфера і чудові пейзажи ботанічного саду гостинно зустрів організаторів та учасників командного шахового турніру першокурсників.
     До участі у турнірі було запрошено студентів першого курсу 2021 року вступу. Таким чином вдалося сформувати 16 команд із кількістю учасників 96 осіб, з яких – 64 юнаки та 32 дівчини.
 
    Змагання проводилися за Олімпійською схемою, контрольний час на партію – 10 хвилин. Головна суддівська колегія була представлена у складі: головний суддя – суддя національної категорії – Іван Захарчук, головний секретар – суддя національної категорії, майстер ФІДЕ – Тетяна Костак.
 

      Приємно було спостерігати за самовідданою грою першокурсників, їх запалом, дружніми рукостисканнями після партій.
      Після напруженої боротьби результати на турнірний таблиці розподілилися наступним чином:
      I місцекоманда факультет конструювання та дизайну;

      II місцекоманда факультету ветеринарної медицини;

      III місцекоманда ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження.
     
 
     Організатори проведення змагань ННЦ виховної роботи і соціального розвитку, відділ виховної роботи та студентських справ по завршенню змагань, провели спільне засідання спортсменів-шахістів та керівництва спортивного клубу «Шаховий король НУБіП України». Метою та завданнями діяльності СК «Шаховий король НУБіП України» є: 
- Створення відповідних умов та можливостей для розвитку шахового спорту серед академічної спільноти Університету;
- Основною метою СК «Шаховий король НУБіП України» є сприяння розвитку шахів, об’єднання спортсменів, тренерів, суддів, любителів шахів серед науково-педагогічних працівників, співробітників університету, студентів для підвищення професійного рівня гри у шахи;
       Завданнями (напрямами діяльності) СК «Шаховий король НУБіП України» є:
- планування та реалізація заходів, програм та проектів, які спрямовані на розвиток шахової майстерності серед академічної спільноти Університету;
- розвиток шахового руху в Університеті;
- підвищення спортивної майстерності шахістів;
- розширення культурно-виховної ролі шахів;
- проведення щорічних масових заходів на Алеї Слави присвяченого дню Університету, кубку проректора, чемпіонату серед наукової та адміністративної еліти;
- патріотичне виховання молоді в дусі української національної ідеї.
       На засіданні було заслуховано звіт президента шахового клубу Василя Базелюка. Під час обговорення звіту виступив Геннадій Ржевський директор навчально-наукового центру виховної роботи і соціального розвитку, який зазначив у власному виступу позитивні кроки діяльності клубу, майстерності його членів, розвитку шахових традицій в університеті. Також подякував Василю Базелюку за чудову професійну роботу. І зазначив, що Василь Базелюк, звернувся до членів клубу з проханням, припинення його повноважень як президента клубу, за сімейними обставинами. Після дебатів і обговорення майбутньої кандидатури Президента клубу, було одноголосно обрано нового Президента спортивного клубу «Шаховий король НУБіП України»Тараса Лендєла – кандидата технічних наук, доцента. Вітаємо Тараса Івановича і зичимо нових звершень!
     Організатори бажають шахових перемог першокурсникам, а спортивному клубу «Шаховий король НУБіП України» успіхів в організації наступних етапів шахового марафону.

 Провідний фахівець відділу виховної роботи
та студентських справ
Микола Литвин

Директор ННЦ ВР і СР
Геннадій Ржевський

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook