PER ASPERA AD ASTRA

25 вересня 2021 року

   У вересні, колектив кафедри годівлі тварин та технології кормів поповнився двома аспірантами, які досягнувши певних успіхів в практичній сфері діяльності, прийняли рішення продовжити навчання в аспірантурі поєднуючи практичну та наукову діяльність.

   Успішний розвиток виробництва залежить від кваліфікації кадрів. На виробництві спеціалісти стикаються із сукупністю виробничих факторів, які постійно вдосконалюються і щоб бути кращим та затребуваним на ринку праці потрібно «тримати руку на пульсі» та постійно працювати над своїм професійним розвитком.

     Для кожного із них рішення про навчання в аспірантурі та здобуття ступеня доктора філософії прийшло по різному:

  Першим побачив, схильність Антона Сорокуна до наукової роботи, під час навчання у магістратурі його дипломний керівник, кандидат сільськогосподарських наук, доцент Дмитро Уманець, але Антон вирішів спочатку спробувати свої сили на виробництві. Сумлінна праця та інтерес до роботи дозволили кмітливому юнаку за короткий проміжок часу зайняти посаду технолога з розробки рецептів комбікормів. Не збираючись зупинятись на досягнутому та з метою максимальної реалізації отриманих можливостей на новій посаді, було прийнято рішення про вступ до аспірантури. Здобувати ступінь доктора філософії, Антон Сорокун буде працюючи під керівництвом начальника науково-дослідної частини Університету, член кореспондена НААН України, професора кафедри годівлі тварин та технології кормів ім. П.Д. Пшеничного, Володимира Отченашка який зробив значний внесок в розвиток теоретичних та експериментальних аспектів годівлі тварин.

    Шлях Олексія Тимощука до аспірантури був зовсім іншим: спочатку був практичний досвід на підприємстві яке створювалось під його керівництвом та застосовуючи нестандартний підхід до годівлі, утримання та розведення птиці, що дозволило збільшити економічну ефективність виробництва. А фактором що надихнув Олексія на прийняття рішення про вступ до аспірантури вплинуло його знайомство з досвідченим фахівцем, кандидатом сільськогосподарських наук, доцентом Вадимом Кондратюком, ще за часів коли він очолював факультет тваринництва та водних біоресурсів, та надавав кваліфіковану консультацію з годівлі та вирощування птиці В подальшому підготовка Олексія Тимощука відбуватиметься під керівництвом вже проректора з наукової та інноваційної діяльності, доцента кафедри годівлі тварин та технології кормів ім. П.Д. Пшеничного, Вадима Кондратюка.

   Маючи можливість поєднувати практичну та наукову діяльність, молоді науковці планують працювати над удосконаленням енергетичного та протеїнового живлення птиці та готові йти через терни до зірок «Per aspera ad astra».

Завідувач кафедрою, доктор с.-г. наук, професор
Михайло Сичов

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook